Kai Finnbråten og Erik Walmann med et flueprosjekt for 2018

/Drømmen har vokst frem de siste årene og grunnen til det er hvor og hvordan vi får fisk på jerk og spinn. Det er utrolig mange områder der vi fisker på  2-5 meter selv om det kan være flere ti talt meter ned til bunnen. Men det er også områder som ikke er dypere en 4-6 meter der fine fisker kliner til.

Pr i dag. så er fluefiske etter gjedde i Norge vært etterleksfiske i viker og grunt vann. Ingen tvil om at det funker, det har Kai bevist i mange år, men nå skal vi jakte gjedde utover etterleksfiske. Nå skal vi ut å teste sommer og høstgjedde med flue.
Som skrevet så har dette vært en drøm som har vokst seg sterkere og sterkere de siste årene og etter å ha ligget paddeflat en uke på sofaen kom jeg over en liten snutt på tv der de fisket tarpon med flue. Da tenkte jeg at nå må jeg gjøre noe med denne drømmen om å teste ut fluefiske etter gjedde utover den tiden som er normal.

 

Annonse

Så jeg sendte en PM til Kai
Heyyy.  Jeg drømmer litt om å få testa gjedda med flue.  Og tenker da ikke på snekkervika.  Men mer all round med store fluer og ned på 2-4 meter.  Har du noen utstyr til dette man kan låne??

og det tok vel ca 8 sek. før dette svaret kom.
Kai
Seff!!! Kan jeg få værra med?

Jeg har drodla litt rundt dette før med Kai, men det har aldri vært så konkret som nå. Og nå i 2018 blir det noe helt rene fluefiske turer etter gjedda vår.
Jeg har jo opplevd å få mye fisk på sommeren som er klin gærne, de gir en utrolig fight på tyngre utstyr, hvordan vil det da bli å ta de på fluestang. Og vi snakker om fisk fra 3-4 kilo og oppover.
Nå kommer vanntempen til å bestemme en del etter som for varmt vann kan slite ut fisken, men da avstår vi, her vil vi fiske under forhold der vi vet at gjedde greit klarer seg.
Hvorfor dette har blitt en drøm vet jeg ikke helt, men det har nok ligget en fluefisker i meg hele livet, så er det med tanke på fighten, det må jo bli en eksplosjon av en fight når man tenker på hva de får til ved spinnfiske. Ser for meg både høye hopp og lange utras. Det vil kunne bli et adrenalinkikk utover det vanlige.

Foto Kent Skaje.

Når det gjelder utstyr så er det Kai som er konsern sjef på det område, det var også derfor jeg tok kontakt med Kai. Jeg har ikke peiling på hva man skal bruke men jeg har gitt han litt info om dybde og størrelse på fluene. For vi må litt ned. Lengre ned en det som gjelder i leksvikene i Øyeren. Men man har lært seg at gjedder stiger og det stiger kjapt mange meter hvis man treffer riktig. Det er jo flere områder der vi står inne på 4-5 meter og kaster våre shadder ut på 20 meter og shadden går ikke mer en 3-4 meter djupt og store gjedder kliner til. Hvorfor skulle man ikke få dette til med flue ?

FOTO Kent Skaje.

At jeg har fått med meg Kai Finnbråten er stort. Nå skal ikke jeg skape en gud av han men jeg tror han er det beste jeg kunne få med meg på dette. Ikke minst når det gjelder for meg og  ha trua. For har Kai trua så smitter det over, det er det ingen tvil om. Så her får jeg bruke min erfaring på hvor og når så får han komme med utstyret.
Som sagt vet jeg svært lite om utstyret som må brukes men jeg håper det ikke blir blyliner som gjør at du orker to kast så må du ha pause. Håpet må være å fiske så lett som mulig er ut i fra forutsetningene.  Men det må vel bli 9-10 stenger tenker jeg , med noe mer synk en normalt er. Så har jeg ønsket fluer i størrelse 17 til 27cm. Men som skrevet før her er Kai Finnbråten ordfører.

11500gr og 120cm lang.

Denne gjedda Kai holder i her er et eksempel på det vi nå skal ut å jakte på. Denne ble tatt i begynnelsen av juni og langt langt unna noe leksvik, men allikevel på relativt grunt vann. Det må jo være fullt mulig å få denne på flue og tenk deg for en helvetes kamp det ville ha blitt.

Som skrevet før så er fluefiske etter gjedde i Norge det man kan se på filmen under her.

Men då er det mer slike områder vi skal teste ut

 Og det skal fiske med dette

Tanken er at vi skal prøve å få dokumentert dette når vi først er ute. Rett og slett filme det som kanskje kan bli noe uforglemmelige øyeblikk.
Eller det kan bli film av noe som fort legges ned i mørke skuffen og oppe på lofte.

MEN jeg mener at med Kai på laget ligger alle forutsetninger til rette for at vi skal kunne lykkes. HADDE IKKE HAN HATT TRUA HADDE NOK PROSJEKTET DØD UT FØR DET HADDE BEGYNT.

En feit fin sommer eller høstgjedde på 5-6 kilo som kliner til i de frie vannmasser. Helvete å morro det må være.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here