Guttetur på Steinsfjorden

Denne søndagen så gikk isfisketuren til Steinsfjorden sammen med noen kompiser. Værmeldingen for denne dagen viste at det skulle begynne med ganske mange minusgrader og sur vind, men vi var utstyrt med varmt tøy, og varm drikke på termosene våres. I løpet av dagen skulle det visstnok også bli litt sol. I løpet av denne turen så skulle abboren være mest i fokus, men jeg valgte allikevel å ta med meg en ismeitestang som jeg skulle agne med en agnfisk og sette ut etter gjedda.

Vi valgte å dra til nordenden av sjøen. Vel ute på isen, startet vi å fiske med balansepilk. En av oss startet med å ta en abbor på nesten halvkiloen på en liten, blå balansepilk. Deretter var det en annen en som fikk en abbor på ca. 300 gram. Selv så kjente jeg ingenting på balansepilken, så etter hvert valgte jeg heller å gå over til å fiske med mormyskja istedenfor. Jeg hadde så vidt rukket å slippe mormyskjaen ned mot bunnen før det satt på en fisk i den andre enden. Det viste seg å være en ganske pen mort som hadde bitt på, så da hadde jeg ordnet fersk agnfisk til ismeitestanga. Agnfisken ble selvfølgelig tatt livet av før jeg begynte å ordne ismeiteutstyret. Jeg tok med meg stanga, agnfisk, nappvarsler, angeldon og isbor litt lengre ut på isen og begynte å bore et hull. Her ble agnfisken hekta på en treblekrok og sluppet ut, og jeg kunne fortsette å fiske med mormyskja. Det ble en ganske pen mort til, og etter det ble det stille.

Deretter ble det tid for å sjekke ut undervannskamera som en av de andre gutta hadde tatt med seg. Det er utrolig lærerikt å se på et undervannskamera, fordi da lærer man litt om hvordan man skal presentere agnet sitt for fisken og så ser man hvordan fisken selv reagerer. Det som var veldig morsomt, var å se abboren ta mormyskjaen på kameraet. Det ble ingen gjedde på ismeitestanga i dag, men både jeg og de andre var godt fornøyde med dagens økt. Det var også veldig deilig å komme seg litt ut, og dagen ble avsluttet med en utrolig vakker solnedgang på isen.

Annonse

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here