Endelig så fikk jeg tid til å ta meg en tur ut på isen igjen. En rapport fra Jørgen Moursund

Endelig så fikk jeg tid til å ta meg en tur ut på isen igjen. Jeg dro ut på lørdagen, og denne dagen kunne værgudene by på et fantastisk vintervær som bestod av strålende solskinn og helt vindstille. Isen var veldig tjukk. Og etter å ha boret hull i isen og målt den, så antok jeg at den var rundt en halvmeter tjukk. Planen i dag var å fiske med mormyskja etter ørret og abbor. Valget falt på en lilla, liten mormyskja som jeg har hatt en god del hell med før. Mormyskjaen ble agnet med tre hvite maggot før jeg slapp den ned i hullet. Det tok ikke lang tid før den første abboren beit på. Etter den første så beit det på noen flere også. Litt utover dagen så begynte fisket å bli litt tregere, og jeg valgte å flytte på meg litt. Jeg testet ut noen nye fiskeplasser litt her og der, men fisket viste seg å være tregt på disse stedene også. Utpå ettermiddagen når sola så smått begynte å gå litt ned, tok fisket seg opp igjen. Det ble litt fart i abboren igjen, og jeg landet noen stykker til før det ble på tide å komme seg hjem igjen. Det ble ingen ørret i dag, men jeg var allikevel storfornøyd med dagen. På meg så virker det som om fisken er mer i bittet på morgen og ettermiddagen, og at den påvirkes veldig av lys, vindforhold og temperatur.

Annonse

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here