Årets første Spinnfiske tur i 2018.

28. januar så drar deler av team Pikewallis ut på årets første spinntur.

Det var med hjerte å halsen man så snøen lavet ned i går kveld. Skulle den planlagte turen bli ødelagt av umulige forhold ? Faren var absolutt tilstede. Vi hadde alle pakket vårt utstyr og var vel over gjennomsnittlig klar for denne turen. Det var ikke rart natten til i dag ble litt urolig, når årets første  spinntur er i ferd med å snø bort. Når jeg våknet på søndag og fikk se hvor mye snø som hadde kommet gikk det et lettens sukk igjennom kroppen, det så faktisk lovende ut. VI SKULLE RETT OG SLETT KLARE Å KOMME OSS UT.
Det var jeg, Rick, Kristin, Markus og Thomas som skulle ut denne dagen. Jeg vet ikke helt det er nok vanskelig å forklare, men for oss som er litt glad i å fiske så kan man merke på alle at det er noe spesielt med årets første tur. Og med hånden på hjerte, HER ER IKKE ANTALL FISK VIKTIGST, HER ER DET Å ENDELIG FÅ KOMME SEG UT IGJEN som betyr noe
Det var lenge siden vi alle hadde vært ute i sammen, så jeg tror nok den biten betyr mest. Jo da man vil jo så gjerne få en fisk eller to, det vil jo bare toppe turen men det er ikke det viktigste.

På denne tiden kan stor fisk være jævlig stor fisk, vi er inne i en tid det kondisjonen på fisken er på topp noe som vil si at fjøra i vekta kan gå i bånn. Fått opp ei på rundt 130cm nå. hmmmmmmmm, ja ei slik ei kan veie stygg mye på denne tiden.

Glomma lå foran oss og vi var mer en klare for å sette ut båtene. Det var null grader, ikke et vindpust og veldig bra sikt. Hmmm mulighetene lå til rett for at vi skulle klare å få en fisk eller to.

Det var Thomas som skulle få gleden av å ta den første gjedda. Utrolig morro at det var han. Han var å trekte en visdomstann på fredag og var rimelig skeiv i trynet. Men han hadde trosset smertene for å være med ut. Det var en Beasty tail fra Renz som skulle lever teamet første spinnfisket gjedde i 2018. Legg merke til fargen, den er rett og slett veldig bra på denne tiden av året i Glomma.

Herlig rett og slett. Da har vi funnet litt fisk og vi er liksom i gang. Thomas Roos Aas kan være den som har fått årets første spinnfiska gjedde i Norge i 2018.

Ikke lenge etter var det min tur. En dextershad fisket helt nede på bunnen gjorde susen. Hehehe det som er så sprøtt nå er at huggene føels som du drar bete igjennom litt gress. Det er ingen brutale saker.
Så her er det viktig å være klar med mothugget selv om man ikke til tider kan være litt i tvil om det er bunnen eller fisk . Denne dexteren er er en costum color tånglake men meget myk gummi som passer perfekt til vann temp ned mot 1 grad. Det skal nesten ikke noe fart til for å få den til å bevege seg.  Utrolig deilig å få den første fisken. Nå hadde vi fått to stykker rimelig kjapt.

Så var det Rick sin tur. En Brobait tail var medisinen denne gangen. Igjen fisket sakte nære bunnen. Litt av grunnen til at tailbeten leverer i kaldt vann tror jeg er bevegelsen. Man klarer ved utrolig sakte fart å få tailen til å flagre lett og dette holder til at fisken skal ta. Og var lettere vekt jo mer svevende og sakte kan man fiske.

Fin pike fra Rick.
Vi har ikke sett Rick siden november 2017 så det var gøtt å se han igjen. Ikke de alt for store endringene på gutten og bra er det.

Nå var det kun Kristin i vår båt og Markus i Thomas og Markus sin båt som ikke hadde fått fisk, men dette skulle endre seg utover dagen. Og flytte seg under slike dager for å teste mange steder er lite matnyttig. Vi hadde sett oss ut to plasser som vi skulle teste. Nå ble det faktisk tre steder etter som det var isfritt i et område vi trodde det lå is.
Nå skulle det vise seg at det var kun en plass av tre som leverte. Hadde det vært litt varmere i vannet så ville jeg ha konkludert med at det kun sto fisk i et av områdene, men med 1 grad i vannet så er det rett og slett umulig og si. Huggperiodene er erfaringsmessig utrolig korte på denne tiden av året.

En ting som er utrolig viktig når man stikker ut på denne årstiden er klær. Å begynne og fryse på denne tiden er ikke gunstig. Så man bør kle på seg som om det var 20 blå ute for så heller å ta av seg.
Dagen blir som regel utrolig slitsom hvis man begynner å fryse.

Det var Markus som skulle få dagens siste fisk. Den tok også en gummi tail. Og igjen sakte fisket langs bunnen.  Det er bare å gratulere.

Her er de betene jeg hadde med meg ut i dag. På denne tiden som sagt så føler jeg at hastigheten bør være svært lav og da velger jeg baits ut i fra det. Og da er tail et helt naturlig valg.

Ja da er årets første spinnfiske tur  tilbakelagt. Det ser ut til å bli en stund til neste gang (ref yr.no). Vi fikk 4 gjedder. Kristin hadde to hugg å var utrolig nære.
Det var 1 grad i vannet med utrolig fin sikt. Kommer man seg ut nå så vil jeg anbefale gummi tail, fiske langs bunnen så sakte som bete tåler det. Kle dere godt for å fryse er ikke et alternativ, det gjør dagen bare pyton. Fornøyd med 4 fisk bør vi være selv om de ikke var veldig store.  Er man sugen på å fiske så er gjedda en fantastisk art.
Kom dere ut 🙂

I fjor så la jeg ut denne rapporten 29. januar.

Første spinnfisketur i 2017

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here