Ørret pörr rapport av vår alles Raymond Svensen

Ørret pörr rapport
Di 2 siste helgene har jeg blod satsa ørret, både i innsjø og til havs. Etter mange timer på glomma for di store gjeddene måtte jeg se tapt. I hele høst har jeg observert en svart tracker utpå. Alltid lurt på hvem f dette var. Til slutt passet det at jeg la båten ved siden av for en prat. Her møtte vi en meget trevlig figur som preka som en foss ved navnet Kristoffer lid. Vi slo av en kort prat. Skjønte fort at denna gubben var dreven innen fiske. Spinnfiske etter abbor-gjedde og gjørs var vist tingen hans. Men drev også endel med trolling etter storørretene. Noe jeg syns er mega kult. Så brått ett par helger etterpå skulle jeg og Kristoffer på våres første fiske date Allerede kl 06.30 om mårran preka han som ett foss igjen absolutt en figur det ikke er vanskelig å prate med igjennom en hel dag planen idag var slowtroll med agnfisk etter storørreten. Med 10- på slippet fikk vi ut båt. Vi hoppa fort i dressene, før ballene ble små som peanøtter. Krysser fjorden og setter ut di 2 første stengene. Allerede det river det til på meg før stanga var satt i holderen En flott fisk på rundt 2.5kg hopper å plasker bak båten. En rå opplevelse for synet. Vi er i båten hans og området han kjenner. Jævlig bra guidet kristoffer. 1 minutts fiske med flott 60cm++ i håven. Vi surrer mye ettersom vekt-bånd og matte ikke var klart. Skal løfte opp fisken for vekt og bilder. Borte var fisken pga en stort hull i håven vil ikke nevne åssen håv der var kristoffer uansett en dødsbra start for dagen. Vi gnur på videre mens fossen prater i fritt fall. Veldig glad i øl æv den gubben skjønte jeg så en fest forventer jeg vi har en og annen kontakt utover dagen med ett par 50cm fisker ombord. 3 fisk i båten av 5 kontakter. Alle 5 kontaktene tok samme art av angfisk. Noe jeg syns er dødskult når vi kjører 3-4forskjellig arter. Vi opplevde gørkaldt vær-snøfall-vind og blikk stille. Vi gnur inn i mørker og da klasker det til på meg. En tung treg fisk som var av bedre størrelse. 2.8 kilos i håven som vi hadde fiksa En bra avsluttning på en veldig trevlig tur med prat og latter 4 ørret i båten av 6 kontakter. Takk for turen kristoffer ser frem til mange fler.
Søndagen etter måtte jeg ha en ekstra time på øyet etter og vært oppe 04.30 dagen før. Kl 8 var jeg avgårde til fatter. Vi sku ut til havs med fluestengene. Vi måtte lete mye den dagen for fiskene var ikke i di områdene di var sist tur. Brått finner vi fisk. Ser noe små jaging og vak. Ikke lenge etter har vi kontakter. Di er litt for langt ute. Fatter rusler videre mens jeg står igjen. Får lagt flua perfekt og drar inn hardt. Brått ser jeg virvler bak flua nidrar alt jeg kan. Brå stopp. Flua danser litt synkende og lina strammes hardt. Gjør ett mega tilslag…… kampen er igang. En sykt sprek fisk som går i lufta 8-10 ganger. Kjører den bein hardt på en scott a2 5# stang. En sykt feit flott skapning i håven 1.920kg. Fluefiske er og blir dødsfett. For en bra helg vi fikk noen mindre også den dagen så ekstremt fornøyd. Morro og ha med fatter på tur som binder fluer og brenner for fiske. Brått var det mandag igjen.
Men jaggu så kom helga igjen og lørdag skulle jeg og Jonas nygaard på tur. Trolling etter innsjø ørret var på plan igjen. Kaldt og isete slipp gjorde ting litt leit ved utsetting av båt. Men med kjetting løser det meste seg vi er på vannet i lysninga men skulle gå nærmere 3 timer før første kontakt. Det måtte en kaffe kopp tell. Playnerboardet til jonas går under og raser bakover. Straks kjenner han en meget tung fisk i enden. Kaldt i vannet så ble en treg tung kamp med en nydelig brunørret. For en maskin. I håven tipper vi den til 4-4.5kg. Vekta klokka inn på nydelige 4.44kg 75cm. Og pers for jonas var ett faktum. På første ørret trolling turen for året
Stort grattis gubben. Vi gnu i samme område. Her var det handtering. Fisk i overflata og kontakter. Elsker når man endelig treffer. Da blir fort 6-700timer glemt brått var det mitt playnerbord sin tur til og ta en flott vals bakover En tung fisk igjen jeg tipper den til rundt 3kg under kampen. En nydelig prikkete satan viser seg bak skuta. Perfekt håving av ompalompan. En fisk på 3.020kg fordelt på 65cm. Hælvpunding som di sier oppatn mjøsa. En ekstremt go følelse å lykkes på kanske årets siste båttur. 6 kontaker den dagen også men 2stk ble med opp i håven. Men helt innafor med fisker på den dimmen. Hjem og knekke ett par frydenlund og lene seg tilbake. Kjenne på følelsen når ting går bra heioghå fra Svendsen for denne gang.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here