Min første rev!

Naturen i seg selv betyr veldig mye for meg, og muligheten for å bedrive jakt og fiske er noe jeg verdsetter veldig høyt. Jeg har vært så heldig å fått mange flotte opplevelser på de snart fire årene jeg har hatt jegerprøven. Blant disse er en jakttur i Botswana (Afrika), Gluggjakt etter villsvin i Sverige, Beverjakt og ikke minst rådyrjakta rundt i nærmiljøet. Det å legge ned så mye tid for å oppnå noe får en ofte til å tenke «hvorfor driver jeg egentlig dette», men dette svarer seg selv når man får det man har jobbet for.

Botswana (Afrika) 2015:

Gluggjakt på villsvin 2016:

Annonse

Beverjakt i Sverige 2016:

Rådyrjakt 2016/2017:

Klikk på bilde for å se video!

Jeg og Thomas har jaktet å fisket mye sammen og det var dette som fikk oss til å møtes på skolen å knytte bånd. Vi har mange opplevelser i naturen som de fleste andre venner i ungdomsalderen ikke er i nærheten å ha, og nå i helga bestemte vi oss for å ta en kjapp tur på revegluggen hans for å se om mikkel ville vise seg. Jeg har vært med flere ganger før, men bare en gang har jeg vært med da det har blitt skutt rev. Nå i helga var det endelig min tur.

Vi bestemte oss seint og var ikke på gluggen før ca. 23.30. Det var ikke så mye vind, men det var kaldt, klart vær og måneskinn som resulterte i fantastisk sikt. Trua var tilstede og det var jeg som skulle få sitte i kveld. Plutselig blinker det i noen øyne i jordekanten til venstre og spenningen steg, men minuttene gikk. Så, etter et kvarter, i det Thomas legger seg bakover for å sove, ser jeg noe surre rundt i jordekanten. Prikka på Thomas, tok av sikringen på rifla, for så å snike rifla ut. Denne reven var ikke så interessert i åte men surra litt oppover jordet før den begynte å tusle mot venstre. Den stoppa en gang, jeg prøvde å trekke av men tukla det litt til da Thomas har trykkpunktsavtrekk, som betyr at man kan presse avtrekkeren litt inn før det smeller. Dette er ikke jeg vant til annet enn da jeg drev med konkurranse skyting, så det ble ikke noe skudd her. Reven fortsatte litt til ut mot venstre, og jeg la kolben litt lenger ut på armen. Så stoppa den, Pang! Min første rev var et faktum. Skuddet satt perfekt og stemninga var på topp!

En hannrev på 6,2kg, med fin pels. Det vil nok bli et fint skinn av denne!

 

Vi driver nå også å bygger er reveglugg som skal plasseres der jeg bor. Innlegg på fremgangsmåten kommer seinere når gluggen står ferdig.

/ Markus

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here