Høstrapport av Raymond Svendsen med stangtester!

En sen høstrapport fra Raymond Svendsen!

Denne høsten har virkelig satt psyken på prøve for min del. Startet tidlig i september med mye fin fisk fra 6-8 og ei på rett over 10 tallet. Noe jeg var kjempe fornøyd med. Trodde denne høsten skulle bli konge. Men derfra gikk det bare nedover. Skulle få skikkelig motstand og bank, men slik er nå fisket. Man kan ikke lykkes hvert år.. Glomma har variert ekstremt mye på vannstand og sikt. Mye gress og drit i vannet som gjør alt vanskelig. Noe som ga meg ny giv i høst. Var at jeg fikk 2 nye stenger til test. En Eastfield ballista og en st croix legend elite musky. 2 rå stenger. Eastfield ballista er endelig en stang med lengde som jeg liker. Med hele 9.2 fot syns jeg var konge. En utrolig følsom og lett stang. Med baits rundt 100g+ kaster denne enormt langt. Man kjenner faktisk hele stanga spenner seg opp når man tar i… ved bråstopp på kastet så er det en nytelse, at man kjenner spennet i stanga jobber dypt å sender baitsa milevis langt ut til havs…. Men… vis man lesser på virkelig tungt utstyr så kan denne følelsen forsvinne. Da kjenner man virkelig at man går over hva stanga er rated for. En følelse at stanga kan knekke om man tar i mye. Så denne bør man ikke gå no særlig over 150g. Alt i alt en skjønnhet å fiske med.. Ett flott utseende. Som er lekkert og litt beskjedent (posetivt). Man kjenner huggene godt i hånden. Ved tunge fighter så kommer den dype fine aksjon i stanga frem. Noe jeg selv elsker. man har fint kontroll over presset og fisken.absolutt ei stang man bør i samlingen for min del!

 

St crox stanga.. Her har vi den tøffeste bukken i gjengen. En maskin stang uten like. Man skjønner fort at dette er beregnet for musky fiske. Denne stanga kan se litt væl grov og stor ut. 9fot lang og stiv som en stokk. Denne stanga klarer det meste. Fra små 20cm til store bulldawg. Ta i så mye mann vil. Ikke noe tegn til at stanga gir etter her. Men lærte meg etter noen turer at dette er stanga man tar frem når man vet di største gjeddene lurer rundt båten. Ekstremt kontakt med baitsa. Man kjenner den minste kontakt. Brutale tilslag får man satt. Noe man trenger på enkelte dager di tar dårlig. En nydelig stang om man bare skal kaste grisestore baits eller fiske dypt ned. Om jeg kan si noe negativt.. så må det være håndtaket og triggeren. Dette er faktisk så stort at man får hele navan foran triggeren. Etter en hel dag blir man fort sliten i lillefingeren som alltid ligger under press. Da begynte jeg og veksle på hvordan man ville holde stangen. Noe som kan bli litt irriterende i lengden faktisk. Da det endte som regel at jeg tok 1-2fingre foran triggeren. Da får man ikke der grepet man burde ha… så som sagt likte jeg denne ut av utrolig rå styrke og følsomhet. Denne vil oxo være den stanga jeg tar frem når bestemor svømmer rundt.  Ett beist og maskin av ei stang som dette er for di seigeste fiskera i mine øyne. En hærlig følselse og teste noe slikt!

Annonse

/ Raymond

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here