Sportfiskegiganten street challenge!

Allting började den 11 November med att jag har tagit ledigt för att reka till tävlingen dagen efter och även gå på Sportfiskegigantens perch day.

På morgonen går jag upp och skriver till min goda vän Marco Tidu som jag bestämt med kvällen innan att vi ska reka, sagt och gjort så gör vi det, vi möts utanför min lägenhet och börjar gå.

Vi koncentrerar oss på att söka av områden snabbt så jag fiskar med ett crankbait som heter Westin Babybite som jag kan fiska både snabbt och långsamt och även ett jerkbait, vilket gör att jag får mycket efterföljare och många hugg och ser om där finns fisk. Vi hittar två platser som ser lovande ut med mycket efterföljare.

Tävlingsdax

Jag vaknar på morgonen och känner mig sjukt taggad, gör kaffe, klär mig och går till startplatsen för tävlingen. Ett snabbt genomdrag om regler sen är det igång!

Annonse

Jag, Isak, Martin och Kalle börjar gå väldigt snabbt för att hinna till ena stället där jag dagen innan hade två riktiga klossar efter som jag visste skulle stanna där.

Vi hinner dit nästan först men jag har fastnat i byxan med mitt bete och hinner inte ens kasta innan en deltagare bredvid mig tar en på 43cm. Ångesten inträffar smått då jag nästan kan garantera att det var en av fiskarna jag såg igår. Något som gör situationen ännu värre är att jag tappar en bra fisk kort därefter då mothugget inte satt ordentligt.

Vi nöter området vilket inte ger något resultat så vi bestämmer oss att byta ställe till det andra där jag såg mycket fisk dagen innan och jag hade rätt. Där var bra med fisk!

MAN FÅR VARA GLAD FÖR DET LILLA!

 

Jag fiskar nästan bara jerkbait och petar upp mycket fisk och höjer mig från 0cm till 55cm på cirka 2 timmar. Jag vet att det inte kommer räcka till en pallplats men jag blir glad ändå då jag gjort bättre ifrån mig än vad jag gjorde förra tävlingen.

När klockslaget slår 14:30 går vi tillbaks till startplatsen med ett leende på läpparna efter en kul tävling!

Jag vill passa på att gratulera dem tre vinnarna och även tacka Sportfiskegiganten för att galant tävling!

 

Skitfiske på er sportfiskevärlden! 🎣🐷

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here