Høst fiske er i gang!- Rapport av Raymond Svendsen

Høst fisket er igang. Etter og ha fisket stort sett ørret di siste helgene, uten å lykkkes så måtte jeg finne på noe nytt. Startet høstfiske etter gjedde litt tidligere enn planlagt. Noe som har vært bra. kommet opp en god del gjeddee over 1m. Men over til denne helgen. Fredag jobber jeg stort sett kort dag. Ser jeg muligheten til å rekke noen timer så hiver jeg på båten. Dette rakk jeg og jonas. Vi var på vannet kl 3 ca. Fisken stod litt dypere så vi så klaska ned noe dyptgående. Westin platypus. Jonas traff kveldens farge. Han klaska opp ei gjedde på 100cm og 99 mener jeg. Ellers for min del var det noe smått. Morro når noen timer leverer 2 greie fisker- Helgen kunne ikke startet bedre.

Lørdag skulle jeg og min fetter mats gjenforenesei go stønn sia vi har vært utpå. Vannstand hadde synket noe mer som kansje skulle gjøre fisket vanskelig. Vi gnudde og gnudde. Agnfisk og buer flyttet mye på seg så vi. Noe var galt. Etter ett par små gjedder måtte vi tenke nytt. Vi reiv opp utstyret, klaska båten i plan sørover for neste plass. Her fant vi bra mengder agnfisk og pelagiske gjedder utenfor en stor brekk kant. Utstyret var i vannet og som mats er flink tell, er å fyre opp steikepanna. Sultne var vi. Maten fresa seg ferdig og vi kunne hive innpå. Som vanlig under maten så klasker det til på stanga mi. Denne stod godt, så jeg merker at dette var en tydelig bedre fisk . Den kom dypt å tungt inn. Plutselig kommer den opp fra bunn å går i været- hærlig å se en så stor fisk vise seg med et hvalplask. Den gikk deretter rett ned igjen. Pumpet ho sakte opp igjen å jeg tippa den til ca 8-9kg. Perfekt håving av mats gjorde at vi så denne var virkelig tykk. Noe stort og hardt inni buken. Lengden viste seg og være 111cm. Da skjønte jeg at denne snusa rundt 10 tallet. Vekta dro seg ned til 10.2kg. Endelig en skikkelig fisk i norge igjen. Nr 4 for året. Di 3 andre er tatt på vårfisket i sverige. Prøve og ta opp kampen på pikewallis konken. Selvom det ikke er lett når man fisker alle arter og metoder… skuldrene er endelig senket litt. Vi gnudde som fy men resten av dagen bestod av mye vind og smågjedder. Vare opptellingen ble 7 gjedder mener jeg. Alt i alt en flott tur med mye latter og gamle minner. Høsten er jaggu flott med alt spill og farger. 

Annonse


Kom meg hjem og tok en vellfortjent frydenlund etter en flott dag med nye merker i wobblera. Søndag dro jeg ut igjen. Thomas skulle bare gnu noen timer så kjørte egen båt. Perfekt gjeddevær men idag var ting enda værre. Gjorde alle triks jeg kunne. Metoder og type baits. Di tok dårlig og glapp ofte. Begynte og spinnfiske. Noe som virket bedre. Fler kontakter og støt. Thomas dregga og fikk ei snipe. Jeg tok 3stk på spinn. Men oxo sniper. Bytta plass igjen og dregga noen timer igjen- fortsatt trått. Dro frem spinnstanga igjen å kasta rundt agnfisken. Ingenting nytta. Klokka gikk fra meg så hadde 1 forsøk igjen. Her skjedde det ihvertfall noe. Fikk 2 kjappe, kaster i samme området di 2 andre tok. Da klasker det tell. BOOOM stopp. Bedre fisk som tok på ca 3m og gikk rett ut mot dypere vann. En utrolig sprek fisk til kondisen og være. Lange seige utras. Fikk den i håven og opp på matta. Lengden dro seg tell 105cm så denne ville jeg veie. 7.52kg. Etter en så trå dag så smakte denne veldig godt- morro med spinn og brutale takes. Plassen døde ut men satt snuta hjemover med ett godt smil om munnen


Så mitt tips for denne helgen. Fisket er absolutt ikke over før båten står på hengeren. Gnu HARDT. Ikke vær redd for nye ting og plasser. Ikke gro fast på di samme stedene. Heioghå for denne gang!

/ Raymond

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here