Äntligen fiskedags.

Det har varit lite långt mellan fiskepassen nu när man haft dotter på inskolning till förskola osv. Senaste passet var när jag fiskade ihop med mina Team-kamrater i Darts AB, Kalle och Jonathan samt min vän Isak. Då lyckades Kalle ta en fin fisk som klev en bit över kilos sträcket 

 

Superfisk relativt tidigt på säsongen. Snyggt Kalle!

 

Igår fick jag äntligen komma ut igen och denna gång gick det iallafall något bättre.
Förhållandena för fiske igår var inte helt optimala, Det var sol, vindar på upp mot 15m/s i byarna vilket var mest hela tiden samt ett sjunkande lufttryck. Inte optimalt helt enkelt men om man inte kommer ut på fiske varje dag så får man bara acceptera vädret man har för dagen och göra det bästa av det hela.

Dagen började segt, något eventuellt pet om man ska tänka positivt, är man negativ så var de förmodligen en liten sten eller pinne men man får försöka vara positiv i 15 m/s. Körde första timmarna med en 10grams Linkhead riggad Finnshad 10cm i färgen Lemon Chartreuse samt FireTiger men som tidigare nämnt så var de väldigt svårt att kontrollera jiggen i dessa kraftiga vindar och det var svårt att ha rätt känslighet i det klassiska droppet varpå jag valde att gå över och börja fiska crankbait istället.

Finnshad 10cm Linkhead 10g samt en 4/0 Kamasan -jighook
Annonse

Tidigare under dagen hittade jag en liten fläck med extremt mycket gräs som ej gick att fiska med jigg, därför plockade jag fram mitt spö som oftast ligger riggat med en 5,5cm stumpjumper i färgen Green Perch (105) och började kasta av denna gräsfläck. Stumpjumpern är väldigt trevlig då den har ett ganska tydligt dovt rassel och otroligt ettrig gång men i synnerhet så är den flytande. Dvs, man kan veva hem betet och samtidigt dra till med spöet likt en jerkbait för att sedan pausa och låta betet först få ca 1 sekunds häng i vattnet för att sedan börja gunga upp mot yta igen. Detta gjorde jag kast efter kast ovanför samt runt om denna gräsfläck och till slut smällde det till från ingenstans.

Stumpjumper 5,5cm Green Perch

 Upp kom en kanonfin abborre på strax över kilot och äntligen fick jag dra en plus fisk igen efter några månader med ganska segt fiske för egen del.

Finns det några mer spännande fiskar än dessa randiga krigare?

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here