Vi koste oss rett og slett på tur i lag. Pikewallis jakter abbor :-)

Det er gøy å følge med på Markus og Thomas og utviklingen både innen for gjedde og abbor.
Jeg vet de har fisket en del abbor før men jeg tror ikke det er inkludert dropshot, men nå er de drevene begge to. Gøy å se de bytter vekter i forhold til dybder ol. Og de varierer baits ut i fra hva de mener vil være riktig. De fisker med kreps og det er på Texas og caroline rigg. Nå er jo ikke noe Hokus Pokus. Men det er en ting som abborfiske har som man ikke trenger å tenke p under gjeddefiske.
Og det er det visuelle. På abborfiske må du følge mye mer med spesielt på lina. Har du ikke kontroll på den så kan mange hugg bli med hugget og fisken går seirende ut av sportsfisker kampen.
For Kristine som vel var på sin første reale abbortur men slike teknikker hadde problemer med dette.
Hun ville fort over på gjeddefiske. Og jeg kan forstå henne for å bli frustrert er ikke det man vil bli under en fisketur. Da er det jo helt andre følelser man vil føle når man er ute og det er mestring og avslapping. For henne blir det i overkant mye å konsentrerer seg om og det er jo naturlig så mye nytt.
Og man føler seg til bry, men det fikk vi plukket av henne etter hvert. Er man ikke fokuser så mister man hugg, man setter seg fast, ja alt blir litt slik «faen å». I slike tilfeller er det viktig at båten backer opp og at man tar seg litt pauser slik at man ikke koker over rett og slett.

Vi fikk fisk rimelig kjapt denne turen, alle sammen selv om det ikke var noen veldig fine fiskere. Tja fine var vel ingen av de. Er det mye krangling under lek mot tro? Var masse dårlige finner som ga et inntrykk om at da ganske nylig hadde vært i kamp. Vi vekslet i mellom jigg,dropshot og blade baits og vi kunne konkluderear dropshot som var tingen.

Annonse

Markus ser ut til å fått litt mer tak på de litt større abborene. Denne dagen dra han tre stykker på 500gram, noe jeg synes er utrolig bra. Han er god på å finne baits som fisken ser ut til å digge.

Det er litt testing for vår det når det gjelder hvor vi kan finne abboren, vi har vel egentlig bare en plass som er som 100% på Olavsgård. Utover det så blir det mye leiting.

bårre

Vi er i begynnelsen av Juli så vannet er ikke smell kaldt med det er heller ikke veldig varmt. Men når man setter seg fast på rundt en meter er det like greit å hoppe i det. For ting bør reddes rett og slett. Markus fikk seg et velfortjent bad og etter mye kjemping røk lina av. Så han la veldig mye i det, men dessverre så fikk han lite igjen for det.

kaldt

Fiske er fest og moro og ekstra gøy blir det med litt inne fyrverkeri. Ære den som æres bør.

fest og moro

Bete er 5cm lang og gjedda er vel noe større en det. Utrolig at denne fisken valgte å plukke en slik litne naida fra gunki.

 

 

 

 

Jeg skal ikke ytdype så mye om baits her, det vil komme i en egen rapport.
Det var utrolig gøy å se at alle fikk fisk. Mte skad fisk som i mine øyne betyr at det er ikke alt for lenge siden de hadde lekt. Finner man de rette plassene så er det fort gjort å bikke 1 kg her.
Takk for en flott dag alle sammen.

Kommentarer

kommentarer

Powered by Facebook Comments

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here