Sitter fast…… Nå sitter jeg fast……..Kan ikke du kjøre dit jeg sitter fast……………….Sitter fast………….. Abborfiske på sitt verste.

Mjøsa er et utrolig artig abborvann. Det er utømmelige områder man fisk. Men mjøsa er også stor og den har bevegelig agnfisk. Det vil si at der du fikk fisk i går kan være helt tom dagen etter. Du ser det på formen på abborene også, den er lang og smal, noe som indikerer at den jager utrolig mye. Mens andre abborer men real pukkel rygg nok lever en litt mer tilbaketrukken liv i et skogstjern.  Steinete områder er gulle godt å fiske på men det er et reit helvete når man er fire i båten og alle setter seg fast på annet vert kast. Man blir rimelig frustrert, og slik begynte denne abbordagen på Mjøsa. Vi er litt i teste plasser modus og vi begynte lang et område som på land indikerte at det var steinete bunn og det var det.
Jo da vi klarte å lure opp noen abborer, men vi satt mer fast en vi fisket effektivt. Fryktelig irriterende og når vi da er 4 stykker så kan man bare tenke seg hvor mye hit og dit du må kjøre med en el-motor.
Nå ble det bedre utover dagen da vi byttet litt plasser, så selv om det var kødd på starten, avsluttet vi med stil.

Vi fisket med texas, vi fisket med dropshot, vi fisket vanlig jiggfiske, vi brukte crank, og blade. Og det meste leverte uten om crank, den blanka vi rett og slett på.

 

Annonse

Dropshot har for min del blitt en favoritt. Det er en herlig og enkel metode å fiske. Og abborene ser ut til å digge måten bete blir presentert på under slikt fiske.

Markus fisker mye ren jigg og mulig drar større fisk på grunn av det.

Kristin var både høyt oppe og langt nede denne dagen. Det var litt vind og det er noe skit når utstyret blir så lett. Det er ikke enkelt å se når bete er på bunnen, ja man rett og slett mister litt feeling, og når man i tillegg er litt ny så blir det rett og slett litt dritt. Også i tillegg da sitte fast. Men det som er gøtt er at hu ikke er redd for å vise det og det er gull for da trår vi til vi gutta å prøver å få a på rett kjøl igjen. Må si jeg er mektig imponert over en dame som akkurat har passert de 37 og leverer til de grader på sjøen. Det er utrolig gøy og sportsfiske norge trenger slike rollemodeller.

Her ser man en abbor som er formet for jakt……..

Det er skit morro da vi tester stenger fra carrot, fra darts, fra jackson, fra fox ja det er så man smiler stort sett hele dagen, så lenge man ikke sitter fast.

Noen fisker er større en andre men vi har nok satt oss litt høyere mål en fiske på 600-700gram. Men et sted må man starte.

For Kristin har det gått i jigg og dropshot og spesielt dropshot har hun fått skikkelig teken på. Det er så utrolig viktig å få noen fisk når man begynner med noe nytt da vokser trua og selvtilliten på det man gjør og vips så kommer det fisk opp i bøtter og bøtter.

Thomas fikk en ok gjedde og på lett utstyr så blir det en real fight. En fight som i varmere vann rett og slett kan slite ut fisken, men når det er som nå går det greit.

Vi fisker med baits fra 5 til 12 cm over det tørr man nesten ikke gå. Men man kan jo begynne å lure når man ser hva den fisken over her hadde i munnen på bilde under her. 16cm lågasild vil jeg tru dette er.
Klart hvis man går opp til 14-16cm baits etter abborene så vil nok antallet gå drastisk ned man kanskje man kan få de veldig store, de man kaller planker. Så igjen kan dette med å våge å blanke være vegen til suksess.

Betene som leverte bra på denne turen.

Det ble en fin abborhelg men noen innmeldingfisker. Vi hadde vel kanskje håpet på noen større men de kommer nok.

Mye av fisken sto grunt men vi fant de også nede på 7-8 meter. Ikke helt galematthias, vi måtte kjempe litt for hver enkelt fisk. Så må jeg igjen nevne Kristin som imponerer meg voldsomt.

Illex dextershad 9cm

Eastfield perch curlytail

Vertical Gunslinger 10,5cm

Nitroshad 9cm

Gunki LS Naiad

Kommentarer

kommentarer

Powered by Facebook Comments

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here