Over 40 abborer ble det :-)

Ja ja mye  gjeddeprat om dagen, så det var godt å komme seg bort i fra det noen timer. Vi pakket lett utstyr jeg, Thomas, Kristin og Rick. Og bare for å ta det med en gang Rick sliter med å få fisk om dagen, så han trenger all den hjelp han kan få. Så vil jeg få rose gjengen, vi har vært ute på noen turer nå både etter gjedde og abbor og stemningen er utrolig bra. Det er mye latter og tull som setter en ekstra spiss på turene våre. Vi ble Inge om å kjøre en liten konkurranse, det de to med lavest vekt måtte spandere burger på de to med høyest vekt. Det var tre fisker som telte. Vi fikk faktisk over 40 abborer på denne turen, og vi hadde en del stille perioder, men når det var action var det skikkelig action.

Kristin som vel var på sin 3.riktige abbor tur har virkelig fått fart i sakene. Og hun skulle hevde seg godt i konkurransen vi hadde under dagen. Det er skikkelig moro å se hvor kjapt hun tar ting.

Annonse

Det ble en utrolig flott dag. Været både for oss og på den hvite svane var helt fantastisk. Og i slikt vær er ofte abboren bitevillig. Nesten all fisk fikk vi nære land, veldig nære land. For å ikke skremme fisken lå vi rimelig langt ute å brukt lange kast inn.

Jammen er det stor forskjell på abbo og gjeddeutstyret. Abborgear er så lett og elegant, mens for gjedda er det mer robuste saker. Begge type fiske har sin sjarm.

 

Herlig bilde av mor og sønn med to helt OK abborer. Synes det er utrolig coolt av Thomas og la mor være med på tur, så er det drit gøy at Kristin virkelig har fått seg en ny hobby. Inn med tunga Thomas.

Så var det Rick da, denne utlendingen vår som ikke helt får det til. Og når han først fikk fisk var det feil art. Men for han og han kan jo ikke si noe annet, det er viktigst å komme seg ut.

Jeg vil si noe ord om denne dama, for jeg må si hu imponerer og uten å røpe for mye så skylder Thomas, hennes sønn mor en hamburger, for Kristin ble topp 2 i dag. På sine tre største ble det 1900gram. Og for å røpe alt for mye så fikk jeg samme vekt. Men tilbake til Kristin så på kort tid har blitt en habil gjedde og abbor fisker. Hun lærer utrolig fort å det viser hun i dag og ikke minst med gjedde på over 9kg.

SÅ ENDELIG SKULLE RICK FÅ SIN FØRSTE ABBOR FOR DAGEN. DET BLE STOR STEMNING I BÅTEN. DET BLE HIGHE FIVE OG KLEMMER FAKTISK.

Sjå pån, stolt som ei røy i en tiurleik.

G bump er en sikker vinner og denne fargen er en grom farge på alt av gunkis gummibaits.

Eastfield curly tail er Kristins favoritt.

Vi har blitt flinke til å våge å ta pauser. Og jeg tror nok disse pausene gjør at man fisker mer effektivt. Det å ikke få i seg mat og slappe av litt gjør at man lett mister fokus i løpet av en lang dag.
Nesten all fisk i dag ble tatt på vanlig jiggfiske med shad.  Og for å si det med en gang. Tungsteinsskaller er noe helt annet å fiske med en vanlige skaller. Du har mye mer kontakt med tungstein. MEN det koster skjorta, så det vi vet det kan være litt urein bunn så går vi over på bly. Men bytter straks tilbake når muligheten byr seg.

Fora en ungmåke mens vi satt og spiste og prøvde å få tatt litt tøffe bilder.

Illex dextershadd er også en gobit. Så er det swimshad fra Darts, med rosa/rød farge med glitter. Oioioi det er Thomas favoritt som fikk klart mest fisk denne dagen. Men han rakk ikke helt opp i vekt. Han landet på 1600 gram (tror jeg)

 

Fin abbor. Abboren i Mjøsa er lang. Tyder på at den jager veldig mye, den står ikke å sturer på samme plassen. Dette gjør at den blir relativt lang uten at vekten spretter i taket. Du merker det godt når du fisker, de er på farta nesten hele tiden.

Pwshadden leverer….

 

G bump igjen.

Et nytt herlig bilde. Og vi hadde ikke fisk i hov så det var noen dobbelt drillinger under dagen.

Der har vi super bete for abbor i Mjøsa 🙂

Min største for dagen. 700 gram.

 

Ny duble.

OG SÅ HAR VI RICK IGJEN. ABBOR NUMMER TO FOR DAGEN.

UPS HER ER HAN IGJEN. FISK NUMMER 3. GUTTEN HADDE SATT INN 5. VEKSEL.

En utrolig flott dag, men masse action, men ja jeg vet, vi var ikke i nærheten av kilos grensa. Ble vel to på 700gram som topp.

Konkurransen ble som følger

  1. plass Kristin Roos Aas og Erik Walmann begge med 1900gram.
  2.  Thomas Roos Aas med 1600gram
  3.  vet ikke om han bikka kilo

 

Takk for en super duber fin dag. Ogg Nederlendere og Hollendere er det samme 🙂

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here