Nye stanga fikk prøvd seg litt i dag…..

Da har de første testkastene blitt gjort med de nye pw gjeddestegene og de har til og vært med på å drille gjedder. Ingen griser men fisk som viser litt krefter og det er gøy. Dagen begynte med blikk sjø og i utgangspunkt vanskelige forhold, men det er noe ved denne sjøen som skiller seg ut fra mange andre, muligheten for stor fisk er absolutt tilstede  selv om det er speilblankt.
Nå ble det ingen store men to stykk pike tok pw shadden baitfish 17cm på den nye pw stanga.
Må si det føltes greit 🙂 De tok nære båten så noen lang fight ble det ikke så disse to ga meg egentlig ikke noe svar uten om at jeg hadde 100% kroking så langt, og det er bra.

Så var det Thomas sin tur som også var med ut. Ei gjedde som tok i droppe. Altså i det bete synker ned etter kastet. Derfor er det ofte bra med shadder som jobber 24/7 også i droppet. Det vil si at tailen beveger seg hele tiden.

Annonse

Så var det Kristin sin tur som også var med ut. En riktig fin pike som tok en platypus.  Så da hadde vi alle tre fått fisk og alle var happy angler. Det hadde begynt å blåse opp litt så følelsen av å kunne lykkes hadde steget noe.

Men så skulle fiske ta en rar vending. Thomas Roos Aas satt på en pig shad (se bilde under) etter at vi hadde slitt med å få fisken til og ta i en periode. Men denne skulle vise seg å gjøre stor forskjell. Mens jeg fisket med pwshad og Kristin med litt av hvert så skulle vi ikke være i nærheten av å få hugg. Mens Thomas fikk fisk på fisk på fisk på fisk på fisk. Han kastet i område jeg akkurat hadde fisket av uten å kjenne så mye som et hugg, for han så smalt det hehhehe. Gutten tok 5 gjedder uten at vi to andre hadde kjenning på noe. Selektiv gjedde ?? I mine øyne ja. Ingen kjempe gjedder men gøy hadde vi det læll, eller Thomas hadde det ihvertfall gøy.

 

Så var det stanga.

Det er etter en slik dag vanskelig å konkludere men det er ingen tvil om at det føles veldig bra. Kaster langt, noe lengden på stanga bidrar med. Lengden i mellom snella og bakre håndtak var som laget for meg. Actionen er i mine øyne helt slik jeg vil ha den myk tupp med knallgod rygg. Nå fikk Thomas mer føling på hvordan den er å kjøre fisk på og slik jeg oppfattet han og av det jeg så selv fikk man veldig god hjelp av stanga under drillingen. Stangringene er jeg meget fornøyd med da de sitter helt nede på stanga og er så små som de kan være uten å få store problemer under fiske i minusgrader. Jeg ville ha så små ringer som mulig å så tatt på selve stanga som mulig, da det gir en veldig følsom stang. Pr nå er det ingen ting jeg vil endre på når det gjelder selve stanga, litt design blir det nok gjort noen justeringer på men det er flisespikkeris. Krokingsegenskapene sto til terningkast 6. Stanga responderer meget kjapt og det er viktig. Og den sitter utrolig godt i hånda. Så alt i alt en god dag for meg og mitt lille stangprosjekt.

Så har første feedbacken på abborstanga kommet, og det lover også bra.

«Er litt imponert over abbor stanga, veldig følsom. Får med meg det meste som skjer. Veldig presis i kastet. Ikke noe fisk på den enda, men det skal det nok bli👍»

Så får vi se videre utover hvordan sluttproduktet blir. Målet er å ha de ut i 2018 til en fornuftig pris. Men den er flere som skal få kjenne og føle og komme med sine innspill. Det er viktig at flere får si sin mening. Jeg kan fort bli litt «blind» så andres meninger blir utrolig viktig. Når de kommer så skal de være så bra som de kan være og jeg skal være stolt av at det står pikewallis på de.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here