Norges første skutte rev sesongen 2017/2018???

Revejakta starter 15. juli, en dato jeg lengter etter fra fredningen som begynner 15. april. Åtet for sesongen 2016/2017 avsluttet jeg rundt 20. april, da dro jeg alt av rester ned av jordet jeg jakter på. Det lå kun igjen noe beinrester i jordekanten: Dette forsvant i løpet av en måned, og jeg fylte aldri på noe mer åte før 10. juli. Grunnen til dette er fordi åteplassen er i åkeren til en nabogård, så derfor prøver jeg å ikke ha ting midt uti åkeren… Den 10.juli var pappa og jeg nede med en elgbog. Dette er dyr vi hadde fått etter en påkjørsel på vårparten. Denne la vi på bare så det var noe lukt og noe ekstra å gnage på. Rev er et vilt jeg synes det er utrolig spennende å jakte på, spesielt gluggjakta. Dette foregår på natta, og det blir en helt spesiell stemning av og bare sitte i et lite rom å se utover et stort jorde i skumringen. Det bygger seg opp en viss forventning og spenning i kroppen før man skal jakte.

Det var 14. juli og første natta i årets revejakt stod for tur. Rifla av merket Schultz & Larsen med en Schmidt & Bender 3-12×50 var prøveskutt tidligere på dagen og klar for et eventuelt møte med reven denne natta.

Camoteip på løp og demper for å slippe gjenskinn fra lampa på veggen.

 

Etter å ha fått betalt jegeravgifta helt i siste lita heiv jeg meg i traktoren og satte nesa ned mot åteplassen. Jeg var på plass og parkerte 23.50, tok med meg alt inn i bua og fant ting halvveis frem. Så var det å kjappe seg ut og få pissa før jeg kunne sette meg. Vel inne igjen setter jeg alt på plass – patroner i hjørnet til høyre, vannflaske på hylla til venstre, børse inntil veggen på min høyre side. Nå var jeg klar. Jeg lukker opp luka og titter ut – forholdene er helt knall, klart og fint med godt lys og ganske lav åker. Jeg titter litt rundt før jeg løfter opp børsa bare for å sjekke at alt er som det skal. Før jeg titter i kikkerten sjekker jeg klokka, 23.59, nå braker det løs! Jeg titter i kikkerten og setter på rødprikken og ser rett på reven!!! Hva er klokka?! En kjapp sjekk og den viser 00.00, da går skuddet, og det sier klask i reven. Den detter rett ned! At det var under 10 sekunder mellom jeg sjekka klokka 23.59 og 00.00 er helt sikkert, så denne var ganske on time!

Hann rev på 7500 gram. Elgbogen ligger helt øverst i bildet

FOR EN START! Revejakt sesongen 2017/2018 kunne ikke blitt bedre! Dette var rått! En fin hannrev på 7500 gram! Litt pjuskete sommerpels, men sånn er det nå om sommeren. Sparte noen andre vilt med denne, noen flere rådyrkillinger som vokser opp. I tillegg har Fet Grunneierforening og Fet jeger og fisk begynt med premiering pr. rev, mink, mår og grevling man skyter så dette ble også litt ekstra i lommeboka.

Lot det bli med dette denne natta siden jeg skulle tidlig opp for å fiske abbor.

Dette med revejakt fascinerer meg noe utrolig. Det er liksom ikke noen sånn veldig svær greie, men opplevelsen sitter igjen etter hver eneste rev! Dette er min første for sesongen og min rev nummer 12 totalt. Ingen tvil om at dette også blir en fin sesong!

Kan dette være første reven skutt i Norge sesongen 2017/2018? 🙂

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here