Når fullmånen setter sine spor i vannflata……. ja da vet man at man er på verdens vakreste sted…….

Det er bare bukke og neie for Bjørnas gjestfrihet når det gjelder fiske i dette vannet. Det har vært turer i mange år og håper er at det blir i mange mange år til. Det er noe unikt i ved plassen, vannet ja hele stemningen på disse turene. Vannet ligger akkurat på tregrense og er utrolig næringsrikt. Noe som gir utslag i et flott vann med noe riktig store røyer og ørreter. Noe denne ørreten er et bevis på.
Når du vet at det går slike og til og med dobbelt så store fisker så blir det magisk rett og slett.

Foran karene lå det nemlig en ørret på 5,1 kilo, fordelt på 72 centimeter. Rundmålet viste 48 centimeter, noe som gir en k-faktor på småpene 1,3.

 

1660 gr på spinn

Denne turen holdt jeg på å gå glipp av. På torsdag var jeg litt nedfor og så til Bjørnar at jeg hoppet av turen, men etter litt fundering på torsdag så tok jeg igjen kontakt med Bjørnar og turen ble en realitet.
Jeg liker jo å ta med meg folk og denne gangen skulle Thomas få være med. Nå viste det seg at han skulle feire bursdag på fredag, så vi fikk vente til lørdags natta med å dra. Thomas har alltid en L i baklomme så på turen opp lå jeg og sov (eller er det kanskje ikke lov det under øvelseskjøring) og han kjørte. Og han kjørte hele Norge rundt for geografi er ikke guttens styrke 🙂  men men det er vel en bagatell i det hele. På båtturen hjem på søndag slo han dog fast at nå kunne han veien, tror nok lysten på å klistre på L en var stor også på hjemturen.

Men vi legger den litt til side å tar for oss turen bortover. Det er langt og når man endelig er fremme så er det å ta beina fatt. Ikke alt for lange gåturen men pakker man litt feil så blir det tøffe 20-30 minutter.
Vi møtte på  både orrhøne, hara og en liten hareunge på vegen opp og ikke minst stillheten og den friske luften.
Haraunger trykker noe voldsomt og man skal vel ikke stresse de for mye. Så vi tok noen kjappe bilder av nøste å lot den få være i fred.

Annonse

Det regnet når vi dro hjemmen i fra og det regnet vel frem til sen ettermiddag på lørdag. Men fisken beit. Gutta altså Bjørnar og Ronny reiste på fredag og de hadde fått ok med fisk på fredagskvelden, rett og slett gode nyheter.

Og det skulle ikke ta så lang tid før jeg og Thomas hadde fått våre første. Vannet har litt for mye småfisk i seg å da spesielt røye, så den er bare å plukke med seg. Når det er blikk stille så kan man se store stimer som siger i overflata. Da er de helt umulige å fiske på, men nå, nå slukte de det meste. Jeg fikk opp tre fine steikefisker før Thomas får sin livs første røye. Så selv om regnet silte ned var stemningen på topp.

Så første økta ga oss fire fisk. Fire fine matfisker.

Vi fisket mye med små wobblere og her er det Illex vi har falt for. Dee er relativt dyre men dette er plugg and play med vassekroker. Og en utrolig å fiske med når man har de rette stengene.

Både Gero og Villmarksbutikken har disse og det er helt fantastiske å fiske med.
Du føler du nesten tvinger fisken til å ta.

 

Så etter å ha sovet alt for lenge var det kveldsfiske som sto på timeplanen. Og fisken skulle forsette å bite. Det ble en blanding av røye og ørret av det ikke alt for store slaget, i et vann vi vet huser stor fisk. Men jeg vet ikke om jeg er naiv eller dum, jeg koser meg glugg ihjel uansett om fiske ikke veier flere kilo. Og jeg kunne tydelig se at Thomas gjorde det samme. Han satt nok veldig stor pris på å få bli med denne helgen.

Vi mixa vårt fiske med doring og spinn. Dorge for å finne fisk, spinn når vi hadde funnet fisken. Vi mistet utrolig mange denne turen, og det kan vel være røya det som er litt løs i munnen.

Når man koser seg slik går timene fort og klokka var vel nesten 23:00 når vi rodde inn i mot land og avsluttet kvelden. Vi var veldig i tvil på om vi skulle gi oss for vi fikk fisk helt inn til vi ga oss. Vi har ca lagt 2 mil med roing bak oss på denne turen. Go trening for en gammal krok, som nå er mørbanka i kroppen.

Etter ent fisketur er det rensing. Og Thomas tok gladlig på seg den jobben mens jeg tok meg av pølsesteking.

Det ble en helt magisk natt med en måne som tegnet ei gul stripe i vår del av vannet. Det er så man får tårer i øyene når man tenker på hvor heldig man er. Stillheten, den friske luften, kameratskap , samtalene in i natten, med en slik utsikt. Det gikk i børser, kikkertsikter, stokker, svarte elghunder, revejakt, og det tok aldri slutt, så ja jeg måtte rett og slett gå å legge meg til slutt. Jeg lå åog titten på fullmånen og hørte på praten igjennom veggen. Man kan ikke gjøre noe annet en å smile da.

God natt god natt i li og i kratt. Å gud jeg skvatt da musa i skape ville ha en otepapp hehehe.

Søndagen lå jeg og Thomas igjen for lenge. De to andre hadde vel allerede fått 11 fisk når vi skled utpå i 10 tiden. Ronny hadde fått mye røye på en spinner med en liten sulu zilver hengende på isteden for en trippelkork.

Thomas fikk en utrolig flott fisk med vi dorget opp til et bestemt spinnfiske sted. 500 blank, men vakre farger. Til og med Thomas ble vakker. Jeg skjønte det fort at vi nå snakket om litt større fisk en før får nå gikk skravla til Thomas i et. Denne er større ja, denne har litt mer heavy headshacke ja, ta frem hoven nå. Husk bilde. heheheh

Vi fikk jo trua begge to nå og når vi ankom spinnplassen så fikk Thomas opp firet il uten at jeg kjente et eneste pet. Det er trist når eleven bruker 1 dag på å knekke koden og knuser læreren sin til de grader. Men jeg kan fortelle dere en ting, det lever jeg utrolig godt med. Det var rett og slett utrolig gøy å følge med på Thomas denne timen. Fiskeglede til 1000 * 5.  Det er godt å se at det ikke bare er stor fisk som blir satt pris på. Go egenskap Thomas 🙂

Det er alltid med vemod man drar i fra dette vannet. Tenk om dette var siste turen. Men hvis gud vil så håper jeg det blir mange mange turer til. Bjørnar jeg er deg evig takknemlig for at du har tatt meg med bortover til denne vannet i så mange år og jeg er takknemlig for at du «slapp» Thomas inn. Du skal vite at han kommer til å huske dette resten av sitt liv.

Vi takker av for denne gangen med et bilde av to sauer som bæææet oss farvel på veg ned fra bortover. 🙂

Takk til Bjørnar, Thomas, Ronny som ga meg en ny fantastisk opplevelse.

Kommentarer

kommentarer

Powered by Facebook Comments

DEL

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here