Det har vært j******* trøkt noen dager, slik føltes det også i dag. Men det ble rundt 25-30 fisk.

Abborfiske kan til tider være ekstremt frustrerende og det er de dagene det er trøkt. Det er ikke få ganger jeg har tenkt at fader heller hvorfor tok jeg ikke med meg gjeddeutstyret.
Men jeg har blitt veldig streng på at fisker jeg abbor så fisker jeg abbor igjennom hele dagen. Skal man begynne å rote med å fiske gjedde når abboren ikke biter og omvendt blir det bare tull. Men tilbake til frustrasjonen den kommer dypt innunder huden på meg og jeg blir skikkelig lei. Og når man går så lei så er det ofte en eneste grunn og det er mangle på kunnskap.
Jeg vet rett og slett ikke hva jeg skal finne på når det ikke hugger. Er det rett og slett en stille periode, fisker jeg feil, fisker jeg med feil metode, fisker jeg for raskt eller for sakte. Når jeg fisker gjedde har jeg ikke denne utfordringen i det hele tatt, der føler jeg etter en del år at jeg vet litt hva det dreier seg om. Jeg vet det er stille i mellom 13:00 og 15:00 jeg vet det er tøffere hvis det er vindstille å man fisker ikke dypere en 5-6 meter. Jeg vet at hvor kaldere det er i vannet jo kortere huggperioder osv osv osv osv. Under abbor fiske har jeg null erfaring, jeg vet rett og slett ikke hva jeg skal finne på. Og det irriterer. Derfor er jeg veldig opptatt av at man fisker etter en art i løpet av dagen slik at man kan få bygd på seg litt kunnskap som etterhvert vil gjøre at man vil forstå hvorfor ting er som de er.

Det var trøkt på Mjøsa sist og det har vært trøkt i dag selv om vi faktisk har klart å få opp en ok antall. Men det har vært mye smått, som gjør at ting ser litt bedre ut en det man selv føler man har opplevd.

Vi var tre i dag i min båt (Jeg, Thomas og Fru enchiladas)  og så var Michael ute i sin båt, han hadde liksom ikke helt roen i dag og dro hjem relativt tidlig. For oss så ble det 6-7 timer ute.  Denne dagen fisket vi i et vann der jeg har relativt få plasser som jeg vet det står fisk, så det blir en del leiting og det er vanskelig når det generelt føles trekt. Det er ikke bare bare å søke nye plasser da. Men vi skulle faktisk lykkes på et av stedene.
Vi begynte på en fast plass som alltid gir fisk, også i dag og Thomas skulle få en riktig fin fisk. 840 gram og 41cm synes jeg det lukter fin abbor av.  Jewg var sikker på at den måtte være over 1kg men det var den ikke, men uansett en vakker pukkelrygget abbor ( ikke laks)

For min del så de fleste abborene slik ut i dag.

Annonse

Glad gutt med en riktig fin abbor med høy rygg.

840gr og 41cm

Kristin har blitt g bump fan og leverer utrolig bra med de. Og hun ladet en ny innmeldingfisk på 350gram.
Det er pluss 50gram det på totalvekten.

Så var det jeg igjen da med mine abborer 🙂

Gunki Naiad det er snart så jeg sier løp og kjøp for den leverer, og den leverer ikke bare småfisk noe vi kommer tilbake til seinere.

Denne er også en god abborfanger. Behr Mini slit 1. Den har fiskelukke på Elverum tatt inn så den er mulig å få tak i der.

 

 

Thomas testet ut en ny trigger SBS Darts abborstang i dag og det var mye lovord. Så jeg gleder meg selv til å få testet den. Har nå fått testet 6 av 6 stenger i denne serien nå og foreløpig synes jeg det virker utrolig bra, men jeg vil ha litt flere timer bak før jeg begir meg ut på noen for produktartikkel. Kan også fortelle at jeg fisker med tungstein når jeg jigger nå, dette vil jeg også skrive litt om når jeg føler meg moden.

Her har vi mine abborer i dag, alle støpt i samme formen.

Illex Straight Jig Head kommer i mange vekter og er en utrolig spennende jiggskalle. Med små bevegelser i stangtoppen får denne jiggskallen bete til å gå hit og dit.

De kommer i 1gram, 2gram, 3,5 gram, 5gram og 7gram

Fest så en Gunki Naiad på stolpen under kroken med litt lim. Thomas fisket med 2 grams skalle.
Helt utrolig effektivt viste det seg å være og ikke bare på de minste for dagens nest største fisk på 740 gram tok også et slik oppsett.  Jo da det ble mange små men jeg synes det beviste greit når han vipper opp en 740gram at større fisk også tar oppsette. Jeg tror Gero er de eneste som har Gunki Naiad i sitt sortiment. Var coolt å se Thomas lykkes med sitt nye oppsett. 

740gr 39cm

Så var det min abbor igjen da 🙂

Her testet Thomas en annen jigg, et bete som i utgangspunktet er påtenkt dropshot (vil jeg tro) men med dette jigghode som danser det rundt så fint at denne abboren klarte ikke å la være å ta den.

oiooioii se Walmann med en grøvre abbor en de han hadde fått så langt. Vi lukta nok på 250gramns merker. Kan det være fordi jeg ikke kommer meg tidlig nok opp mon tro. YNWA

Fru enchiladas fikk en gjedde som på dette bilde med strake armer ser ut til å ha bikka 5 kg men dessverre så veide den under 3kg. (hun hadde håpet på en innmeldingsfisk.

Vi tok opp en gammel krepseteine som nok hadde ligget fra i fjor og jaggu var det ikke en kreps opp i den. Veldig vanskelig å forstå. Den hadde surret seg fast i noe fiske sene, men hvor lenge den har vært i kupa er umulig å si. Den så frisk ut ihvertfall.

oioi ja nå e vi tilbake til rette formen.

En flott tur igjen, men jeg kjenner frustrasjonen kommer kjapt når det ikke vil seg. En fryktelig dårlig egenskap, men for meg så bunner det i for lite kunnskap. Så får man bare jobbe videre å se om man kan gjøre noe med det.

Takk Thomas, Takk Fru enchiladas for en flott dag på vannet.
Og en takk til Michael 🙂

Og grattisss Thomas med to flotte abborer 🙂

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here