Rick og Thomas på tur!

Det var lørdag kveld, jeg var fiskesjuk som bare det, og desperat etter og fiske gjedde. Jeg sendte ei melding til Rick, og vi avtalte og møte hos han klokken 0900 søndag morgen.

Vel fremme der vi skulle fiske var trua sterk, det var gode forhold, litt vind, sol med litt skyer og temperaturen var helt innafor! Vi hadde sette oss ut to-tre plasser, et grunt område med et hull på 5-6 meter, en kant utenfor et gyteområde, og et område med litt kupert og variert bunn.

 

Vi begynte i det første området, vi fisket oss rundt og på kryss og tvers, alt fra og dunke i bunn til shallow, ikke et pet. Eneste tegnet på gjedde var tre(!) følgefisker jeg hadde på samme kastet etter en PW shad, men de var ikke interessert i og ta… Derfor prøvde vi plass nummer to, her var det alt for mye strøm så da ble det og prøve ut siste plassen. Første kastet med en Dexter smeller det på en liten pike. Det var virkelig godt og kjenne det hugge igjen! Var jo faktisk flere dager siden sist…

 

Det skjedde ikke noe mere på denne plassen, så vi valgte og reise tilbake til den første plassen og fiske grunt. Vi begynte og fiske oss innover i vika og halvveis inn så smeller det på Rick. En av de første kastene på en Westin sak!

Denna har nok krangla litt i det siste for det var noe skikkelig med sår på sidene, tyder kanskje på større fisk i området…

Og nå begynte det og skje ting. Noen kast senere hadde jeg en følgefisk, et par kast etter det, flere følgefisker, jeg fisket også med en floating sak fra Westin, samme som Rick, og gjeddene virka det som var over alt! Etter ti følgefisk på bare noen minutter måtte jeg gjøre noe, jeg satte på fem gram bly i nesa på beter så det ble helt suspending, ikke mange kastene etter hadde jeg en ny følgefisk. Kastet gikk helt i vannkanten og jeg twitchet den noen ganger før jeg lot den henge, så ser jeg det kommer ei gjedde opp på siden av den, jeg gjør det samme en gang til, og pang, gjedda tar! 100cm og 5500 gram, utrolig moro på ei Carrot haspel stang!

 

Tre gjedder ble det i båten denne dagen, med 5500 på top, helt greit resultat! Tusen takk for turen Rick, det var bra!

//Thomas

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here