Nå er vertikalfiske etter Røye på gang i VÄTTERN. Kan vi gjøre det samme i Norge ?

Westins Daniel Nilsson har allerede lykkes i å få en riktig fin røye på vertikalfiske på VÄTTERN.
Han skriver på sin facebookside

Har hört om några enstaka sjuka rapporter på röding dom senaste åren men har aldrig själv lyckats pricka en sån period. Nu gjorde vi det! Med skärsår över hela fingrarna och en pansarbritta på 4,1 kilo som topp så kan man inte klaga på dom 3 senaste kvällarna 😀 Dominerande betet har varit Shadteez 12cm i löjliknande färger men under «sega» perioder så har en halvsnabbt vevad hederlig gammal pirk funkat riktigt bra 👌 vattentemperaturen i ytan har legat på 12 grader vilket har varit optimalt för att fisken inte ska ta skada av värmen men ändå börja samlas. Ni som tänker prova lyckan i sommar, tänk på att rödingen inte klarar av en längre vistelse i ytan när tempen börjar närma sig 20, så var snabba med återutsättningen 😀

Shadteez 12cm

Har lagt ved litt informasjonsfilmer. Det er jo vann med røye i i Norge også, eller man kanskje skulle våge seg til nordre VÄttern.

Annonse

 

 

Kommentarer

kommentarer

Powered by Facebook Comments

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here