Meget positiv fiske denne gangen……rett og slett fordi fremtidsutsiktene nå ser skummelt bra ut.

Ja headingen tyder vel på masse store fisker etter som fisket var positivt, men nei da det skal mindre til å glede snipkongen 🙂 og hans mannskap.
Et mannskap som besto av denne Fru Roos Aas og hennes sønn trommisen i Erkerival Thomas Roos Aas.

På dette vannet har jeg aldri lykkes tidlig og med de forholdene man har hatt på Østlandet den sisten tiden var håpet ikke stort. Men jaggu skulle det ikke vise seg at vi fant fisk som var huggvillig.  Som sagt så har jeg ikke knekt kode i dette vannet på denne tiden men vi valgte å kjøre pelagisk over et stort kupper område der det går fra 12 meter og opp til rundt 3 meter  og vi testet ut litt grunt fisk lang en kant. Begge stedene ga fisk faktisk. Fisken i dette vannet er klin gæærn, alle tror de er tøffere en toget å veier 10+ alle sammen. Men neida fisken vi fikk lå i mellom 1,5 kg og 5 kg. Når jeg fisker i kuperte områder er jeg veldig opptatt av hvor dypt jeg fisker. Derfor teller jeg ned shadden for å finne ut hvor fort den synker.  Slipper den bare ned ser på loddet hvor dypt det er og teller ned til den når bunnen. Er det 5 meter dypt og den bruker 5 sek. så vet jeg at skal jeg fiske på 7 meter må jeg teller til 1007 skal jeg fiske på 4 meter må jeg telle ned til 1004.
Som regel legger jeg meg et par meter dypere en den grunneste toppen i nærheten uten å kaste rett på toppen. Så er det en topp på rundt 3 meter prøver jeg å fiske på 4-5 meter. Når det gjelder valg av shadd så har baitfishen virkelig levert bra.

Den har svart rygg, grønnmørk transparent kropp med hvit buk, den ser ut til å virkelig levere i kaldt vann.

farge nummer to fra venstre.

Thomas fikk gleden av å ta den første fisken på turen og da på en helt ny pwshadd farge hans selv har kommet opp med. Ekstra morro når slikt skjer.

Annonse

En «liten» prikkfant som de nå kalles når gjeddene er så pene som denne. Perfekt kondisjon med perfekte farger.

Så var det min tur. To fisker kom rimelig kjapt opp av vannet. Herlig rett og slett.

Fegisen er også en grymt fin farge og jeg skal ta litt fra den å legge inn i baitfishen og det er den orange buken. Så tenkte nå å få meg baitfish med gul, organge og hvit buk.

Ups der var a jo, for de av dere som trodde vi hadde kastet Fru Roos Aas over bord så hadde vi ikke det. Men så langt var det lite å melde ang henne og hennes fiske. Men så smalt det til på en spinnfisket Cisco Kid.

Hmmm kan det var så stor så de trenger to stykker for å få den opp ?

hmmm nei den var vel ikke det. Nå har Fru Roos Aas gått på skole hos Mathis ang det å fronte fisk og jaggu lærer a fort. Vi håpet på ny pb (2100gr) men dessverre dro ikke denne fisken vekta over 2 tallet.

Men hu gir ikke opp å er utrolig ivrige og det ser ut som hun faktisk koser seg når vi er ute.

ja ja litt kaldt ble det nok for henne når vi ga full gass å vi lå i rundt 57 knop 🙂

Thomas klarte å lure opp en fin fisk får vi sluttet for dagen. Denne tok også en pw shadd.

En stolt mor 🙂

4900gr og en flott avslutting på en flott dag.

At man kan glede seg over en slik tur kan nok virke rart på flere men det er ofte slik at de mindre komme først, så kommer de store etterhvert og at vi fant fisk så tidlig gir meg store forhåpninger fremover.
Vi har en del faste plasser i dette vannet som leverer fine fisker, men nå har jeg lyst på å prøve ut litt annet.
Nå blir det rett og slett fiske midtfjords der strømfårene går. Det er ingen tvil om at de virkelig store kruser rundt i slike områder og spiser seg mette. Så er det å begynne å fiske tidlig kveld til nesten morgen. En metode og en strategi som nok krever sitt men fader hell lysten på å få gjedda over 20 kilo er stor 🙂

Må få takk denne Fru roos Aas og Thomas for en meget flott tur og det er meget trivelig å se mor og sønn kose seg i lag på en slik tur 🙂

Kommentarer

kommentarer

Powered by Facebook Comments

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here