Hvis GUD ville oss vel , ville vi hatt gode forhold i helgen…….. ;-)

Sist helg begynte forholdene å bli riktig så bra og alt lå til rett for at denne helgen kunne bli starten på et godt etterleksfiske for min del. Men så er det noe som heter vær og det er fader meg trist at det skal stelle det til på den måten den har gjort det denne uken. Når helgen kommer og man har endelig tid til å fiske så er det flom all over. Det bøtter ned og det gir vannføring som svært ofte f*** opp fiske. Stigende vann er sjeldent bra og det fikk man vel kjenne smaken av på lørdag ( 10.06.2017) På veg oppover ser vi nå store bekker der man aldri har sett en bekk før og det gir ingen go følelse rett og slett.

Spinnerbait og spinner har jeg sett funker bra på denne tiden så på denne turen valgte jeg å ta med meg noen for å teste ut. Gjeddene er såpass på G nå så litt store saker som lager litt liv trekker til seg fisk. Michael Andersen er den store inspirasjonskilden når det gjelder bruk av slike baits. Jeg har vært med noen turer å sett han levere meget meget bra på spesielt spinnerbaits. Noe han selv lager.
Område vi ønsket å starte i var ikke fiske bart. Det var møkkete vann, masse strøm og 270 kubikk med kvist som lå i overflate. F*** tenker man inne i seg da. Da var det å tenke litt nytt og legge om planene. Det som var positivt var at vanntempen hadde holdt seg relativt stabil. Ut i fra det så var tanken å finne områder som rett og sett var strømfrie.

Thomas denne gutten fra Gan var med meg og vi hadde vel litt trua selv om vi fikk oss en liten på nesen i forhold til forholdene vi måtte fiske under.

Annonse

Nå viser deg seg at Gråmyra A/S koser seg med at sønnen leder over meg i konkurransen og klart slike ting tenner et liten «jeg skal vise de» hjelper i meg. Nå har jeg og Thomas et mye mer avslappa forhold til det, men klart gutten blir jo påvirket.  Det virker som det står fiske over alt i områder som er frie for strøm, men de er få, det virker ikke som de er samlet seg på noe vis. Noen står grunt og andre står dypt. Så det å finne noen rød tråd er ikke lett.

Det regnet og var relativt greit vind denne dagen å det er jo litt griselukt vær, men igjen skulle det vise seg å være vanskelig med gris, men fisk skulle vi få.

Thomas har bestilt noen egen farger på pwshadden fra Jeff boggs og denne under her leverte på første kastet. En slik fangst gir litt ekstra glede for de man har vært med selv å legge grunnlaget i form av farge valg.

Med gummi regntøy blir man ikke våt, rett og slett et fantastisk plagg når det regner. Det er så mye allværsjakker som skal være vanntette og vannavstøtende og hva alt nå heter men synes jeg blir blaut uansett jeg. men med gummi holder man seg tørr.

Vi plukker litt fisk og det er bra med fart i de og man vet jo at det finnes større fiske i område, man mister ret og slett ikke trua.
Når det gjelder når de har lekt og hvor fisken er i disse dager synes jeg er utrolig vanskelig å lese. I år trodde jeg faktisk at alt kom til å skje rimelig kjapt når først vannet kom i midten av mai , men det er forsatt fisk som ser ut til å ha kommer rett fra hyres stunden.

Denne her tok jeg inne i en liten vik og denne var fryktelig slank, så det kan ikke ha vært mange dagene siden denne fikk tømt seg.

 

Fryktelig synd med været som har vært denne uken. Det har uten tvil skap dårligere fiske i en del områder. Det skal forsatt være litt ustabilt, men det ser ut som at fra onsdag vil ting bedre seg.
Vi fikk vel 9 eller 10 fisker denne dagen å det vil jeg kalle bra ut i fra de forholdene vi ble servert.

Dessverre ligger jeg forsatt 60 gram bak Thomas, til glede for noen 🙂

Nå er det ikke slik at Thomas og jeg konkurrerer når vi er ute, og Thomas liker å bruke vi har 10 fisk i båten, det er ikke så viktig hvem som har fått de. En riktig måte å tenke på i mine øyne.
Igjen lar jeg meg imponere av Thomas han graver og spør og han leverer fisk på hver tur nå. Rett og slett en go gutt som er meget hyggelig å ha med seg på tur.

Vi fikk ingen på spinnerbait eller spinner opp i båten, men jeg mistet en ved ripa så vi var fryktelig nære.
Spinner er genialt enkelt å bruke spinnere leverer som det har gjort de siste 50 åra.

Det var denne fisken ville ha denne dagen.

svartzonker mörrum giant spinner

 

Kommentarer

kommentarer

Powered by Facebook Comments

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here