De er glødHETA disse bondefolka fra Gråmyra. Hvem gjedde er egentlig størst ?

I går skrev jeg om Fru Bondekona som fikk en rimelig fin fisk, på denne turen så er det sønnen hennes som blir hovedpersonen.  Jeg kjører båt mens fam. gråmyra leverer varene ute i vannet. Igjen så synes jeg dette med hvor man kan forvente å finnes fisken i slutten av juni har spilt meg et puss. Det er noe fisk ute, men ikke mange nok og ikke store nok i mine øyne. Og da begynner mølla å gå, er det da fortsatt i leksområdene og som i går så tok jeg et valg jeg normalt ikke ville ha tatt i slutten av juni, og igjen skulle vi bli positivt overrasket.  Nå er det 2. sjøen jeg rett og slett ikke forstår meg helt på ut i fra tidligere erfaringer. Så det må være noe spesielt i år, som itte jæ forstår meg på.  Så blir det jo enda mer kaos i mitt hode når man skriver en slik rapport . Her tyder det jo på at fisken er tidligere ute en før om året, men i går hørte jeg plutselig at det fortsatt var lek å se. Når den kom i går kollapset jeg totalt og ble liggende i stirre apatisk i taket. Hva er det som skjer egentlig. Men det er jo gøy da at man har brukt hue litt og man faktisk finner frem til to relativt store fisker.

Det var konkurranse denne dagen. Det var jeg og  Thomas mot Markus og Rick. Tapende lage måtte betale en valgfri hamburger på det vinnende laget.  Den skulle vise seg å bli dyr gitt, det var trippel ost, dobbel bruker og dobbel bacon.

Dagen begynte skikkelig bra for min del. Jeg klarte å knekke en stangdupp og da jeg skulle starte motoren varn dau.  Ja ja da var gode råd dyre, og dyre råd for man på Shell nå Nes. Og nytt batteri får man på Nes dekkservice. Og vips så startet båten og konkurransen kunne begynne. Jeg og Thomas bestemte oss for å få tre fisk rimelig kjapt (det var lengden på det tre lengste som gjald). Så sakt så gjort, vi nappa opp 3 fisk på 80cm tallet. Fra den andre båten tok det tid før de første meldingene kom, når det først kom så var det ikke mye og fortelle om. Tror vi snakker 65 og 70 cm jæ. Ja ja det virket som hamburgeren nå hadde funnet sine eiere og jeg og Thomas gledet oss til hjemturen.

 

Annonse

pwbaitfish er en rå farge. Svart rygg,hvit buk og grønn transparent med glitter virker som en killer i klart vann. Og det var det denne dagen. Thomas har laget seg en egen variant der han har flytt  hvitfargen på buken opp på siden, og den skulle vise seg å levere big pike denne dagen.

Vi fikk tre kjappe jeg og Thomas, mener de var 82cm 85cm og 87cm og vi hadde tatt en bra ledelse allerede. Vi fikk både jerk og gummi. Tror det snart er et fet hva thomas bruker det smeller uansett. Nå var ikke forholdene de beste, men som skrevet over vi fikk lurt opp de tre vi trengte, for å slå de to andre. 3 fisk over 80cm ble nok for tøft for dem.

Det var strike pro guppie som leverte og det viser seg gang på gang at dette er en jerk som funker godt på litt dypere områder.

Vi fikk som sakt et par bilde meldinger fra gutta i den andre båten å vi snakket om 65 og 70 cm. ja ja de henger jo rimelig greit med men det bestemte Thomas å gjøre noe med. Vi hadde nå flyttet oss til et sted jeg mente fisket var over, men som jeg nå har skrevet til det kjedsommelige så er ikke 2017 lik andre år.
Vi lå mitt i en område å jeg fisket utover og Thomas innover, så roper han til…….. dæven det var det råeste hugget jeg noen gang har hatt. Fisken hadde gjort et angrep inne på rundt 2,5 meters dyp. Jeg så det på gutten at dette var et hugg han ikke hadde vært med på før. Dessverre så ble det med hugget. Ikke mange kasta seinere smeller det igjen, rett ved båten. Shit pomfritt denne var svært, vi så at den var rimelig lang.
Vi fikk den oppe i hoven å jeg var sikker på at vi snakket rundt 11kg+ slik men engang. Men når man fikk se den ordentlig så man at den var tynn, veldig tynn, og det han så biffig ut var det også tomt.
113cm er en meget lang pike, rett etter leks så veier a 8800 gram. Veldig lite på en slik lang pike.

Litt lite samarbeidsvillig men etter som vi tok a rett ved båten var det forsatt mye krefter igjen.

Gutten var blid, veldig blid der han forsatt momla litt om det første hugget der gjedda ikke satt. Nå var vi rimelig sikre  på at vi hadde fått a. Det var nok denne som klinte til første gangen også.
Jeg da fikk vi 113 nye cm inn i konkurransen. Og igjen beviser Thomas at han begynner å bli dreven. Han leverer som jeg har skrevet før gang på gang.

Her ser man i tillegg til at den var tynn, var den helt tom.

Herlig med egen farge på en shadd som nå begynner å opparbeide seg en relativt god CV

De neste 5 minuttene gikk kjeften og telefonene varm  det var prat til han selv og det var meldinger som måtte sendes Når de tingene var unnagjort tok det ikke lang tid før han fikk en til.

Igjen på sin egen farge på PWshadden.

Fryktelig tynn

Ja ja vi la vel til land rundt klokken alt for tidlig. Men det var byfest og det var gatefest så folk måtte hjem til sitt. Og det var ingen tvil jeg og Thomas og da spesielt Thomas hadde gitt oss gratis mat.
Vi tegnet opp hvordan vi ville ha de til shell på Nes. Det var brød, ost,burger,ost,burger,bacon og ost og brød. Var godt vi hadde penn og papir slik at hamburger mannen ikke gjorte noen feil.

Ja her har vi det blide tapende laget. Rick og markus Von peti.

Nå er det ikke noe bord og stoler uten for denne flotte bensinstasjonen, så vi tok faktisk i bruk båten til Rick som ble en flott matsted for 15-20 minutter.

Det var knapt så de hadde råd til egen mat og jeg tror faktisk synes det de hadde fått lagt var litt mer stusslig en oss.

oiooioioi med jeg tror det ble 85 og 87 og 113 så fikk vi velfortjent mat. Det som er litt kjipt er jo at man ser tydelig at man kanskje skulle ha vurdert groft brød på hamburgeren. Jeg er litt for tykk til å vinne for ofte.

Ja ja vi satt å pratet og koste oss etter en relativt trøg dag, men denne fam. Gråmyra leverer varene rett og slett.

Takk for en flott dag på vannet og takk Thomas for at jeg kan takke Rick og Markus for gratis mat.

Som skrevet før, jeg blir ikke klok på lek, ikke lek denne våren, men vi  finner da litt fisk og ikke minst vi koser øss ute.

 

Fam. Råmyra men sine to meget flotte fisker fra helgen.
Så kan man jo spørre da. Hvilken fiske er størst ?? 🙂
Hvis du selv fikk velge, hvem av disse to ville du selv ha fanget ?

113cm lang 8,8kg
110cm lang og 9600kg.

 

Kommentarer

kommentarer

Powered by Facebook Comments

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here