Da Fru bondeKONA (Kristin Roos Aas) satte gjeddeGUTTA på plass.

Det har vært erkerival, det har vært dårlig hjort, det har vært onkel p, det har vært ragarockers det har vært postgirobygge det har vært klovner i kamp det har vært BlodsBrødre ja gud vet hva det ikke har vært de siste dagene for Bondekona fra Gan’s beste vestkant. Og i dag kulminerte det i ei rå gjedde. At Kristin og hennes familie er glad i musikk er velkjent da både Anders (mannen) Thomas (sønnen) spiller i band og Iselin (dattera) synger i kor. Det er vel egentlig bare Kristin som ikke har noe talent innen for musikken, men hun liker å lytte. Mulig det er litt rart å begynne en fiske rapport med å skrive om  Fru Bondekona men hun skulle i dag sette sport etter seg i sin gjeddehistorien bok, også i min.

Mygg,Mygg og atter jævlig mye mygg på land så vi fikk båtene rimelig kjapt ut i dag. Det var jeg,Thomas og Kristin i en båt så var det Markus og Rick i en annen. Sikten var ok så det skulle være mulig å få fisk nå. Og på denne tiden så er det renna som gjelder, men året i år er ikke som andre år. Det er noe totalt feil med alt sammen. Som sagt så er det full fart i renna på denne tiden før mye av fisken forsvinner ut i selve Øyeren, men det virker helt fisketomt der for øyeblikket. Vi prøvde både 7 og 15 meteren uten å ha mer en to kontakter. Det snakkes om at fisken har gått helt ut allerede men det er jeg ikke med på. Den skal igjennom renna først og det tar litt tid.  Etter at vi hadde prøvd renna måtte vi samle oss å finne ut hva vi skulle finne på. Og vi ble enige om at hvis fisken ikke har vært i renna enda så er a inne.  Så tenkt så gjort vi drog oss inn i ei leksvik som normalt sett er tom i slutten av mai.

Fru bondekone hadde kjøpt inn litt nye tekstiler for anledningen.

Og paraplyen var med tilfelle regn.

Annonse

Og Thomas hadde pakka seg inn i en Hellye hansen jakke, så det var ingen fare for frostskader.

Rick og Markus fulgte glade etter. Og vi hadde jo trua i renna, selv om det skulle vise seg å være for vår del stein dødt.

Verdens beste Østfolding var også ute. Blir varm om hjerte jeg når jeg ser Raymond.

Etter som fiske var trekt begynte jeg å leke med kamera litt. Så vi lagde et Pepsi Max reklame bilde (dame drikker opp 158 liter på 3 mnd.

Så var det å få til silhuettbilde i strålende sol.

Så testet jeg litt lav og høy lukker under kjøring. Det er fryktelig mye hår som svirrer rundt når man kjører i noen knop.

Ja vi kom oss etterhvert inn i vika og før vi fisket ble det lunsj. Jam jam. Markus von Taaje måtte skydde seg for solen.

Så etter at jeg har sovnet. Thomas har flyttet på båten smeller det til på stanga til Fru Roos Aas (pikewallis spinnstang) oioooioi fisk hørt jeg i det «fjerne»  og plutselig kommer et jerkbait flygende igjennom lufte men to trebbler rettning hode til Walmann. Shit dette ble litt heftig å våkne opp til. Frua kjørte pike og Thomas klarte å nappe ut jerkbaite av kjeften på en helt ok dame. Og resultatet ble at jeg så noe svart gul komme i hundre mot meg. Fikk dukka unna og begynte å forstå at dette ikke var noen drøm.
Vi fikk etterhvert se fisken til Fru Roos Aas og vi ble fort klarover at pb på 2,1 kg nå var et sagablott. Hun driller fisken bra, juster brems å ser ut til å ha full kontroll. Til slutt etter en relativt heftig fight fikk vi fisken opp i båten, og jeg skal sige deg det ble pipestemme hehehhe. PÅ mandag så var jeg å fikk en slange ned i halsen og har siden dess hadde en vokal som til tider kan knuse glass, men her ble jeg slått gitt. Meen det er bare utrolig morro når man ser en slik glede av å få en meget flott fisk.

Det er rett og slett vakkert. 110cm og 9600gram er nå Fru bondekona’s nye PB. Utrolig gøy rett og slett.
Kan fortelle at familien gråmyra (gården heter så) har levert bra denne helgen. Rapport om Thomas 113cm fra i går kommer en av de nærmeste dagene.

«Det var kjærlighet» er vel en eller annen strofe fra en norsk populær låt, og den teksten passet greit nå. For her var det kjærlighet

Det er rett og slett beist når man nærmer seg 10+ og denne fisken om et par tre uker ville nettopp vært over det.

Når vi så skulle slippe den ut igjen ble gjedda hoppende glad. Og ville vise sin glede ved å kaste litt på seg. Og når 100cm og 9,6 kg gjedde begynner å kaste på seg er det ikke greit å ha full kontroll.

Hu ga bort en real tæva gitt. Var rett for at bondekona skulle deise i dørken men med sitt relativt lave tyngdepunkt så sto a greit for trøkken.

Det var det fast grep igjen og Kristin som hun heter kunne konsentrerer seg om å få fisken ut igjen.

Synderen, et zalt jeg kjøpte på bøjda spøn til akkurat dette fiske.

Jeg er litt ekstra solt over denne fisken. Jeg mener vi resonnerte veldig godt å fikk uttelling, alle båtene som var ute denne dagen lå i renna og klart erfaringsmessig   skulle de ha vært der nå.  Og jeg skal ikke si at det ikke er fisk der for det er det sikkert, men vi tok valget ved å dra inn og vi fikk jaggu respons. Så var det jo gøy at Thomas valgte plassen i vika og Miss Råmyra 2001 forvaltet det på en meget go måte.

 

Jeg fikk en liten en til slutt og jeg gledet meg til å bli tatt bilde av. Nå skulle de vise seg at interessen for å ta bilder var laber spesielt fra Fru Bondekona men men det blir vel slik når du nesten har bikka 10+ og en annen i båten knapt bikker 3kilo.

Etter en meget trøg start fikk vi jaggu belønning til slutt, noe som var utrolig gøy. Og at Kristin skulle få en slik fisk var rett og slett drit morro. Jeg hørte i en liten telefonsamtale hun hadde med sin mann, at feriepenge skulle gå til fiskeutstyr og at hun fremover ville bli å finne på vannet hehehehe.

Takk for en fabelartig dag.  Rick og markus fikk også ei gjedde inne på grunna.

Normalt er rennafiske over i juni, men nå ser det ikke ut til at det begynner før i juli.

Kommentarer

kommentarer

Powered by Facebook Comments

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here