113016051515 ga en rå ørretkveld.

1605gr svømmer tilbake.

«Bloggpappa» velger å holde munnen denne gangen. Blir tom for ord. Jo en ting Raymond jeg bøyer meg i støvet.

Les og nyt.

 

 

For en kveld.for ett vann.for en opplevelse. For ett faens rått fiske på nien timer. Etter og nærmest ha bodd i skogen for og treffe klekkinger på vulgataen.. ikveld traff jeg nesten. Det viste seg at på dagen idag har det vært spinnerfall. For når vi kom til vannet. (Jeg og min bror) så lå det masse død vulgata på vannet. Noen levde og brått så vi fisk oppe etter 2min ved kanten. Den gikk i sirkler og plukka. Vi fikk raskt blåst opp baderingen og rigga stenger. Ut på vannet og fisken var oppe igjen. La flua 2m fremfor veien fisken gikk og det smalt tvert.. en hærlig kamp kilos fisk sa jeg til brodern. Jaggu stemte det bra. 1.130kg veide den for en start…

1130gr
Annonse

Like etter på så vi 2 fisker 50m unna. Vi listet oss frem mot fiskene. Men di ble borte vi lå der og venta litt, like fort som di slutta begynte di og plukke igjen. Her var det en mindre og en stor som gikk bare med ett par meter imellom hverandre.  Jeg fikk sikta meg inn på den største og fikk en perfekt kast imellom fiskene men foran den  store. Fortoms lengde er 2.5 stang lengde så dette gikk bra denne gang. Den tar flua i en vanvittig fart og gikk i lufta i det den tok. Her har vi fisk på 1.5-1.6kg sier jeg og vi begge gliser. Selv om jeg var døds nervøs. Er egentlig ikke morro å kjøre stor fisk før den ligger trygt i nettet denne gikk og stanget dypt på 3-4m hele tiden med noen rolige utras på 10-15m. Gud for en lettelse når vi fikk den i håven. Faen for ett torskehue helt rått i ett vann rett i nærheten av hjemmet. Flott hannfisk på 1.605kg.

1605gram
1605gr svømmer tilbake.

Man trenger ikke dra milevis for konge fiske. Men har brukt mange år og utallige timer på å finne slike vann. Noen bilder av fisken og ut tilbake til livet den hadde for noen minutter siden var igang igjen jeg knøt om å tørket flua. Vi lå litt rolig og titta, for vi hadde sett en fisk tell under kampen av den andre. Denne gikk inni ei vik.. frem og tilbake. Vi la oss i utkanten og ventet på at ho skulle sige litt ut. Der gjorde ho. Jeg fikk 2 kast men feilet stort. Kastet for kort første gang. Kastet bak fisken andre gang. Men tredje gang så jeg hvem retning den gikk og fikk lagt vulgaten noen meter foran. Den hentet flua ekstremt fint til og være vulgata. Men den satt i ett konge tilslag. Kampen var igang og latteren brøt ut. Ikke så voldsomt stor sier jeg og tippa kilos fisk jeg fikk den litt inn og brått raste den tungt 15-18m. Oyyy faen sier jeg. Denne denne er kansje større. For den våknet ikke til liv før litt ut i kampen. Opp kom en hærlig tykk hofisk på 1.515kg. Fy faen så morro.

1515gram
1515gr svømmer tilbake

For en kveld og opplevelse. Langt imellom slikt treff og fiske. Utstyret jeg bruker er… stang. Lts ephemera. Snelle eikre varius med 3#spole. Line er en kortklump sbt line. Fortom er 15fot eikre camo 3× som jeg skjøter på ekstra og avslutter med 5× eller 6× spiss. Som Lars monsen sier….. nå kan  nå kan kvællen komma

Kommentarer

kommentarer

Powered by Facebook Comments

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here