Kristins første gjedde på stang

Kristi himmelfart betyr en ekstra fridag og fiskedag. Kristin (min mamma) trengte pause fra tapetsering og maling av nye rom hjemme, så jeg tok på meg det med å ta henne med på en liten luftetur. Erik ville også ut, så vi endte i Trackeren hans. Vel fremme hvor vi skulle fiske møtte vi Fredrick Evensen i sin nye båt, en Ranger z175, et smykke av en båt, bokstavelig talt. Når han kom kjørende lyste den opp i glitter – blinga blinga!

Rigging av shads, nye teamgensere, snapchat og dagdrømming om gris 🙂

Kristin skal få prøve ei carrot stang i dag, med ei Shimano Exage 4000 snelle.

Lek med kamera.

Tankefull – hva skal vi gjøre tro? Dagen startet trøgt med dårlig bett, men vi hadde noen følgefisker.

Erik hadde grublet rett og dro opp dagens første gjedde på 5500 gram.

Den smelte i seg en PW shad gen2 – 23 cm. Gjedda høgg Erik i neven, som vanlig, og tanga fikk seg en real flyvetur så den så vi ikke mer til 🙂

Jeg setter på en 7 grams skalle fra Darts og en 23 cm PW gen2. En ny farge jeg nettopp har fått fra Jeff. Kun etter noen få kast smeller det. Jeg fisker ganske fort på 3-4 meter så jeg føler jeg holder meg godt fra bunnen – nå trodde jeg «the big mama» hadde smelt på den nye shaden. Det bare gikk og gikk, men det viste seg at det var en helt vanlig busk med rot og hele pakka. Mens jeg sveivet inn subbet den i bunnen hvilket føltes ut som hodebevegelser fra større fisk.

Mothugget kom samme dagen og satt som ei kule – krokene rettet seg ut….

Erik synes det var synd at mamma ikke har fått gjedde på stang og kommer med flere forslag. Noen følger hun, andre ikke…Hun sier etter fisken til Erik at hun er kjempefornøyd med turen – hadde sett ei gjedde og Erik hadde fått ei. Men hun ville nok helst få ei selv også da. Hun får låne et hard bait av Erik som hun blir bedt om og kaste hit og dit og fiske sånn og sånn. Plutselig så viner det i bremsen på Shimano snella. Mamma har på sin første gjedde! Rolig og forsiktig i fighten – det er bra!

 

Et ganske blidt fjes etter å ha gjort et gledeshopp. Ble nok litt gladere over egen gjedde enn Erik sin allikevel gitt 😉

Første gjedda hennes veier 2100 gram! Tatt på en Fladen Conrad. Den fikk hun av Erik så den skal nok prøves igjen.

Erik har for noen uker siden ordnet nye teamgensere! De er ordentlig kule må jeg si! Gode å ha på og luftige på varme dager.

Hvem blanka…?

Takk for turen!

// Thomas

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here