Hvorfor dra til Colahalvøya når 2kg’s ørreten super i seg Innsjøduskgjelledøgnflue (vulgata) i Norge.

2320gram

Innsjøduskgjelledøgnflue (vulgata)

Kroppen er 14-25 millimeter lang. Brunlig på farge. Vingene er trekantet og holdes rett opp og ut fra kroppen i hvile. Lengst bak på bakkroppen er det tre haletråder (cerci). Innsjøduskgjelledøgnflue finnes der vannet er klart (reint), ved små bekker og vann med sandbunn, silt og mudder. Den er en av de største artene i Norge. De voksne flyr fra mai til september.

Det er det mange drømmer om. Kanskje noe av det mest spurte på sosiale nettverk er : hae den klekket, eller når klakker den. Når ørreten går og super i seg slike er det deilig å være fluefisker og er man på rett sted til rett tid så kommer drømmefisken en eller annen gang opp.
Bare tenk tanken. Døgnflue ligger der ute og du vet det er fin fisk ute å patruljerer, neste vak kan være på flua de. Så skjer det. Ørreten tar og du sier «takk skal du ha» og strammer opp, da du kjenner tyngden så begynner hjertepumpa å slå enda mer. Så setter ørreten fart og det bare viner i snelle og du har ikke nuppesjans til å stoppe den, her er det rett og slett fisken som styrer den første tiden.  Når du da til slutt får den i hoven å du begynner å fatte hvor stor den egentlig er, ja det spørs det vel ikke om du akkurat der og da  er verdens lykkeligste sportfisker. Der og da ville du ikke ha byttet ut livet ditt  men noen andre i hele verden.

Det er bare å gratulere Raymond, genial kar med verdens største hjerte.

 

 

En liten fisk journalen film om vulgata og ørret.

 

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here