«Denna kan du få, for den har jeg ikke trua på»

Langhelg betyr en ekstra fiskedag. Vi var klare for en flott dag ute, og det var meldt sol, blå himmel og lite vind – ikke helt topp i forhold til fiske, men vi hadde trua – som alltid.

 

Rick

 

Erik

 

Markus

 

Kristin (mamma`n til Thomas)

 

Thomas

Vi orka ikke å stresse ut om morgenen ettersom natta hadde vært kald, så vi var ikke ute før i 11-12 tida. Vi hadde nylig montert på ny MotorGuide Xi5 i egen båt, som vi gledet oss til å prøve! Markus og jeg startet på en plass vi vanligvis har fått bra med fisk på og grei størrelse, men i dag var det ikke snakk om, bare små fisk… Veldig seriøse gutter da…

 

Etter noen trege timer møter vi Erik og Rick, som vi drar sammen med inn til land. Her har mamma kommet og laget lunsj til oss – bestående av egg, bacon, pølser og lomper- helt sjef!

Mamma prøver seg som pyroman og spruter brennende rødsprit etter Erik. Det gikk bra, men Erik beskytter seg med noen pinner, og hvor mye det hjelper kan man jo lure på… En liten læring der – ikke hell oppi mer rødsprit i varm beholder – den selvantenner.

På`n igjen etter litt mat. Vi prøver først en plass sammen med Erik og Rick uten noe hell. Vi bestemmer oss for å teste ut Deeperen. De ser etterhvert hjemover, mens vi fortsetter fisket.

 

Markus tar litt bilder på veg til neste spott:

 

Delta faller sammen…

Mye strømmer enkelte områder nå, og båten blir styrt ganske godt av disse

Første kastet med en Hellhound jerk kroker jeg noe som virker virkelig stort med en gang. Det bare går og går, men plutselig siger den opp og viser seg og være en feilkroket gjørs på 2,2 kilo. Den første gjørsen jeg har «fått».

2200gr

Vi fisker og fisker, mamma begynner å få teken på kastinga – er ikke lenge før det begynner og levere fisk!

 

Også har vi Markus da, som kommer med dagens kommentar. Mamma og Markus diskuterer litt baits, Mamma spør og Markus svarer. «Den var fin, hvor fisker du med den», spør mamma. «Denne? Nei, den har jeg aldri brukt. Den kan du få av meg, for jeg har ikke trua på den heller». Yes, Markus! Den satt 😀 ! Vil ikke si meg enige i dine utsagn, men ok, man har forskjellige meninger.

Mamma er jo ikke bedre selv da… «Denna skal jeg dra en gris på» sier Markus. «Den raringen?» Sier mamma: «Ser jo ut som en legokloss jo».  Legokloss? Jaja, nytt kallenavn på Platypus i alle fall!

Markus har blitt veldig glad i Hellhound. Grunnen er at det er eneste jerken han har fått fisk på, men den levere jo også! Veldig fin og rolig gange nå som fisket er tregt.

 

Vi fortsatte og nøta på, men fisket hadde ikke forandret seg stort. Det var tregt, og de var små, virkelig små…

 

 

 

«Oi se! Ta bildet av svana!» Tja, svane og svane…

Et trist syn av en svane, men sånn er det dessverre..

 

Dyrelivet i delta nå er helt fantastisk! Det er fugler overalt, og er du heldig kommer det en bever sigende også. Apropos bever, der vi hadde en fantastisk opplevelse med en på denne turen. Vi observerte en bever som lå i vannkanten og slappet av i området vi fisket. Etterhvert la den på svøm, men den holdt på rundt oss og var helt inne på maks 3 meter fra båten! Det er ikke noe som skjer hver dag 😀 Her er noen bilder fra hendelsen.

 

Til slutt vil jeg bare si tusen takk for turen til mamma og Markus! Det ble ikke mye fisk, men en fantastisk ettermiddag og kveld ute på vannet.

//Thomas

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here