Fjått og tått på gjeddetåkt :-)

Påsken har begynt og noen dagers fiske er på gang. Startet onsdag der jeg og Markus var ute på tur. Det skulle ikke bli alt for gæli men noen griser (som nesten ser ut til å være et krav) ble det ikke. Men vi klare å få en vektøkning i forhold til sist tur å det er positivt. For selv om det er gøy å få fisk og uten tvil det grunnleggende så jager man jo ofte etter de store.
Og hva som er stor er veldig forskjellige fra person til person. For noen kan ei gjedde på 3 kg være stor og for andre er det 5kg for andre igjen må over 10 kg. Det aller viktigste er at man koser seg og prøver å bli bedre. Litt etter litt så vil drømme fisken komme om det er på 3 kg eller 10 kg betyr ikke så mye. Det er din drømmefisk du skal ta og ingen andres 🙂

Ja ja over til denne turen. Man kan ofte gå i den felle å fiske der man får mye fisk men ofte de små. Jeg kan ofte bli stående lenge på slike steder med trua på at det kan stå en stor i bland de mindre. Naturligvis kan det det, men ofte så er det ikke slik. Så for min del så tror jeg rett og slett det med å våge å blanke kan gi litt større fisk. På denne turen så kombinerte vi litt. Vi valgte steder vi normalt ikke får fisk (høres rart ut men) i stede for å sta å kaste på de samme stedene der vi får mye smått. Nå fikk vi ingen griser så langt der i fra men vi bikka 5 kg og det er et par kilo opp fra sist tur. Så får vi håpe at de kommende turen vil gi samme økning. Og da tror jeg rett og slett man må våge å blanke.

En 5+ fisk som tok på første kaste for dagen på en ny dexter uv farge. Fisket nede på rundt 7 meter.

Tenåringer er et rart folkeslag. Jeg har brukt mange lange kvelder på å tenke meg tilbake til den tiden da jeg være tenåring og for å være helt ærlig så trur jeg itte at jeg var så rotete eller stilte så mye rare spørsmål om ting man hadde snakket om for 5 minutter siden. Det blir en del slike uttrykk som dere ser på bilde under her.  Nå skal det sies at disse tenåringene har 99% positivitet i seg, men de gjør seg godt bemerket med den siste 1 % hehehe.

Annonse

Denne fikk jeg ikke så lenge etter den første, den tok en reinz tail

Denne tok grunt, helt inne på 2-3 meter og kom i en helvetes fart. Den første tok også utrolig brutalt.

Dextershad uv for klart vann og det stemmer på en prikk. Denne har levert utrolig mange fisk, ingen riktig store men et bra antall. Det er gøy når informasjon stemmer med det som skjer i praksis.

Markus fikk en ok fisk som blir hans første innmelding. Og i dag gjorde han mothugg samme dag som  fisken hugg og vips så kommer de opp i båten. Markus kommer til å bli en go fisker. Utrolig fokusert med stor tålmodighet.

Igjen en ok fisk og igjen på samme dexter.

Så var det min tur. Og nå var vi på en slik 100% plass men der det sjeldent er noe stor. Og så blir man stående for lenge.

Mat skarrum ha 🙂

 

Markus fikk nappet opp en abbor på en linkhead med 3/0 jiggkrok og gleden var stor.  Men dette var gøy og inspirerende. 🙂

Nå er ikke dette den råeste rapporten i forhold til størrelsen på fisken, men for mange av oss så er dette mer hverdagen en 10+. Ofte så legger man ikke ut noe før gjeddene er nesten større en seg sjæl.
Jeg og Markus vi koste oss vi og vi lykkes litt med den litt endre strategien, så får man bare være enda tøffere på neste tur og stå å banke på områder der man vet de står men er vanskeligere å få til å ta.
Man må rett og slett tørre å blanke, det blir mitt motto i år 🙂

Kommentarer

kommentarer

Powered by Facebook Comments

1 kommentar

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here