Ettermiddagstur i møkkete vann

Første skoledag etter påsken var litt tung, og suget etter å fiske var der allerede selv etter fire dagers fiske. Jeg finner ingen annen utvei enn å pakke noe lett og kjøre til en plass ikke så langt hjemmefra. Jeg er på plass rund 16.30, men må gå noen minutter for og komme dit jeg vil, hvilket skulle vise seg og ikke være så lett. Jeg må ut på ei halvøy hvor det på denne tiden pleier å være lite vann, men nå var det akkurat litt for mye til og bare kunne vasse over. Det ble til at jeg stroppet fast stang og håv til sekken, og fant to lettere staurer – en i hver hånd, og balanserte over på ei bever-gnagd bjørk. Det gikk – akkurat… Vel fremme er det en Dexter UV som blir valgt til det grumsete vannet. Hovedmålet var egentlig å kroke en gjørs, noe jeg aldri har fått før. Om Dexteren var riktig eller feil – ikke vet jeg, men jeg prøvde.

Tok ikke mange kastene før det smalt på ei lita gjedde – veldig moro på lett utstyr!

Kastet etter tok denne, samme størrelse. Det virker som det er den størrelsen de fleste er på her, men det er tatt større gjedder her og jeg skal tilbake med gjeddeutstyret, ikke tvil om det.

Annonse

Etter de to ble det dødt, ingen flere fisker, kun noe dunking noen minutter seinere. Jeg holdt meg tørr på beina på tilbaketuren over bjørka igjen, så da er det bare og lade opp for ny tur om et par dager. Gleder meg skikkelig allerede. Året og sesongen har såvidt begynt og vårsola varmer godt.

//Thomas

Kommentarer

kommentarer

Powered by Facebook Comments

DEL

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here