Dette var bare helt rått!!!

Denne dagen har jeg ventet på, lenge. Mange timer i Tracker’en til Erik. 2016 leverte mange fisk, men ingen veldig store. 2017 har begynt bra, flere litt bedre fisker, men heller ingen veldig store enda. Noen firere og femmere har det blitt. Noe jeg synes er helt ok fisker, men de 7+ 8+ 9+ 10+ fiskene har vært helt fraværende, både Markus og Erik har fått fisker innenfor der. Søndag 24.04.2017 var det min tur. Jeg hadde fått et par utfordringer av Erik denne dagen. Først sa han følgende: Hvis du får fisk på denne, så skal du få den av meg. Jeg tok utfordringen hvilket ga meg en, for min del veldig bra fisk, på 5100 gram. Betet var en Spro Flapper rigget med to stingere og 20 grams darts skalle. Den ble fisket humpende bortover på bunnen på 6-7 meter.

5100 gram
Spro Flapper

Nytt artig bete i boksen og en fornøyd gutt med en fin fisk som meldes inn i PW-konken. Vi fisket noen timer til. Prøvde et annet sted hvor vi fikk et par sniper før vi reiste tilbake til samme plass igjen. Jeg fikk prøve noe nytt, en Daiwa Grubin Shad 20cm. Denne fisket jeg med på samme måte som Spro Flapperen – dunke langs bunn. Andre kastet så vil jeg bare sleppe den ned på bunnen under båten på veg inn, og på veg ned skjer det bare masse i stanga. Jeg gjør et trist forsøk på et mothugg med null brems… Umulig å si hvor stor fisken var da. Jeg fortsetter å sleppe ned og en meter lavere smeller det igjen! Nå klemmes tommelen HARDT ned mot spola, mothugget treffer perfekt, og det raper stygt i gira når jeg lukker frispola. Denna er stor! Erik tar fatt i kameraet og Rick tar håven. Etter å ha kjent noen sekunder på fisken er det kun to-tre sveiv før fisken er synlig. Det jeg da så var bare en diger kjeft som gikk fra side til side. Håvingen går pent for seg. Rick så nesten vettskremt ut, Erik så ut som han hadde detti ned fra månen… og jeg stod bare og gliste, etterfulgt av en highfive med Rick og en god klem av mentor, Erik, som felte noen tårer. Daiwa tailen satt fint, fremre kroken satt i «tunga» og andre kroken surre seg noe voldsomt i håven, hehe. Det var helt rart å kjenne på denne fisken. Det var liksom bare så mye, rett og slett bare mye fisk. Jeg klarte ikke en gang å holde rundt halefestet på den! Gjedda veide 10250 gram og var 110 cm lang, en fisk jeg aldri kommer til og glemme.

 

Daiwa tailen satt fint. Småskjelven i dette øyeblikket…
Synderen, denne ligger nå i glasskapet mitt hjemme sammen med andre trofeer

 

God kondisjon

 

Rå opplevelse – 10 250 gram, 110 cm, grusing av gammel PB

 

Siste farvel med denne damen

 

Utrolig takknemlig for å få oppleve dette! Veldig gøy at det var i båten sammen med Erik, som har fulgt meg fra min første gjedde på shad. Skulle gjerne ønske at Markus også var med, men sånn ble det dessverre ikke denne gangen. Denna gjedda kommer til og bli husket for resten av livet -det er jeg helt sikker på 🙂

 

//Thomas

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here