DET ble et utrolig BRA FISK når vi først fant den.

En veldig flerkulturell tur der vi hadde to som snakket gebrokkent og en som sliter med at folk som har vært i Norge lenge snakker gebrokkent.
Mathis denne legestudenten, Rick denne trykkkokker mekanikeren og en frukt og grønt handler, så der også en salig blanding. Men utrolig nok så koste vi oss i lag.

Mathis
Rick

Jeg har helt kutta ut å ta med boller eller baguetter på tur, nå går det i små knekkebrød, men jeg er så dritt lei de knekkebrøa at jeg spyr bare jeg tenker på de. Vet ikke helt hva som skal være turmaten fremover, men det blir ihvertfall ikke knekkebrød. Kom gjerne med sunne forslag. Jeg liker ikke Yougert.

Meg

Og for å gi nytte informasjon til de som jobber i butikker der det selges sportfiskeutstyr, selg ikke folk rød line når de jakter gjedde. Nå blanket Rick sist tur og på denne turen helt frem til han bytta line. Da smalt det faktisk på første kastet. Han gikk fra rød til gul og vipps så begynte fisken å komme opp i båten.
Jeg vet jeg kommer til å møte motbør fra visse personer, men til og med før denne opplevelsen har jeg sagt at rød line bruker man ikke og vi fikk til de grader bekreftet dette under denne turen.

3 grader i vannet og mye is er sjeldent god kost for mye fisk, men akkurat på denne turen skulle vi få et bra antall. Tror vi talte opp til 16 gjedder jæ gitt.  Det var Mathis som startet ballet med en fisk tatt nede på rundt 5 meter. Ikke store fisken men vi var på en måte i gang.  Og gleden var slik hall go i båten. Vi har blitt enige om at vi ikke skal gledes over andres fiskelykke, vi skal kun være glade når vi selv leverer.

Annonse

 

Softbaits by Strike Pro Tumbler 17cm

Så var det min tur gitt og en veldig liten pike kom opp på en pikewallishadd i 23 cm.

Så var det Mathis igjen som er litt pro westin men som på denne turen ikke hadde med seg noen baits, så han måtte låne hos meg. Nå hadde han fått fisk på et strik pro bete og denne tok en dexter. Jeg tror han synes det var coolt å utvide westin horisonten litt og han ble rett og slett glad i dexteren.

Heller ikke alt for store piken men fine farger og en god kondisjon hjelper.

ILLEX DEXTER SHAD UV 25M SALT&PEPPER GREEN BELLY. UV farge for klart og lettfarget vann og det var det der vi fisket.

Så var det min tur igjen med Stein Skjerven sin pikewallis spesial, må si jeg liker den fargen, blinker utrolig flott i en gulle siden/bellyen.

Da skjønte Rick at nå må det byttes line og vips så leverte gutten årets første innmelding for hans sin del.

Tok en pwshadd i en litt skriket abborfarge.

Og nå hadde vi funnet et område der det sto mye fisk, men det skulle vise seg at 3,7 kilo ble den største på denne turen.

 

Se mister westin glede seg over en ny dexterfanget fisk.

Så var det Rick igjen på samme shad og med samme line, det skulle vise seg at line bytte ble avgjørende.

Så var det min tur igjen og slik holdt det på en god stund.

Jeg gikk over til jerk og det skulle vise seg å funke som fy det også. Nesten all fisk tok i spinnstoppet, så det å fiske sakte med spinnstopp nære bunden var det mest effektive. Men det var et par gjedder som også steig for å ta jerkbaite, og de jeg fikk på jerk, tok når bete hang stille i vannet.

Her var det dagens største på 3,7 som ble tatt på en baby jerko. En utrolig herlig jerk.

 

Teste ut bulldawg reguler også å det smatrade til. Ingen tviol om at fisken når man fant de var på hugget.

Vi får avslutte med hovedgjesten, som på poseringsbilder tar av seg lua, rufser litt i året og strekker fisken langt i fra kroppen 🙂 Mister forfengelig med norges lengste fotoarmer 🙂   Det var utrolig hyggelig å ha deg med på tur igjen kompis og gøy å være en del av de å utvide din beteskunnskap.  Selv om man er litt pro skal man ikke være redd for å teste ut nye ting. Ser frem til vi ses i september igjen.

Ja ja en vakker  start på påsken, men et godt antall fisk. At ingen er over 4 kilo blir et lite minus, men det er ikke værre en at vi lever godt med det. Og stemmningen i båten var god hele dagen den å så klart vi gleder oss over hverandres fangster. En veldig flott tur men to herlige gutter som nok var like fornøyd som meg.

Det var tur en i påsken, nå sitter jeg å planlegger fiske fra onsdag til og med søndag og da er det Pombel og pilt som skal være med. Markus og Thomas altså.

Det var 3 grader i vannet, null vind, mye is og fisken tok som regel helt nede ved bunne.
Monotont fiske med spinnstopp og det var lange stopp, helt opp til 5-6 sekunder kunne vi holde bete i ro.

 

Kommentarer

kommentarer

Powered by Facebook Comments

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here