Dagen der på !!

Denne fisken kommer nok til å sitte en stund i sjela, som skrevet i sist innlegg så er det en stund siden jeg bikket 10kg. Mange mener det nok var på tide, inkludert meg selv.
Det er flere ting som gjør denne fisken litt ekstra for meg. For det første ble den tatt på min egen shad. Det er den tredje gjedde for min del over 10 på denne shadden.
For det andre så ble den tatt på «hjemmebane» altså delta i Glomma. Det er litt ekstra å lykkes der for min del. Det var også gøy å få drille den på svartzonker sin classic stangserie.
Og det var coolt at det var i sammen med Thomas og Markus. Jeg håper det kan gi de et kick og at de forstår at det er mulig. Vi fisker i områder der det går store gjedder. Det er bare å være tålmodig, tørre å gnu og ikke minst våge å blanke. Vi fisket et et rimelig digert hull der det går helt ned til rundt 15-16 meter med veldig bratte kanter men med noe som jeg vil kalle det «hyller» der man har litt større områder med en gitt dybde. I slike områder fisker jeg alltid av hele hølen, men det virker som for meg at de står «grunt» selv i slike områder. Denne fikk jeg på rundt 4 meter på en slik «hylle». Nå kan det jo være at 20 kilos fisken står på det dypeste så selv om jeg ikke så alt for ofte får fisk i de dypeste områdene så fisker jeg av de.
Nå fisker vi mye på 15-16 meter i andre vann men da er området med den dybden mye større. Altså ikke som dette hullet.  Det man også skal tenke litt på er at fisken ofte kan jage pelagisk ut i fra det grunneste område i nærheten. Det vil si, hvis man har en grunne på rundt 6-7 meter og det er 20-30 rundt så skal man fiske på 6-7 meter i en relativt stor omkrets fra grunntoppen.
Vi hadde litt av den opplevelsen i påsken  da vi lå på en kant som begynte å droppe ved rundt 4 meter og der fikk vi fisk i vannlaget på rundt 4-5 meter selv om det var 20 meter til bunnen der bete landa.

Sherbert er en meget bra farge i Øyeren/Glomma. Den har bevist flere ganger at den leverer. Noe vi først erfarte når vi brukte mye bulldawg.

Annonse

Men dagen der på kom relativt kjapt. Vi hadde jo et veldig bra fiske på søndag, noe som ga inspirasjon til å dra ut mandag. Nå hadde Rick fått sendt sine foreldre tilbake til Nederland så denne dagen ble han med fra start til mål.

Thomas startet ballet med enda en innmelding fisk, 4500gram tatt på en pwshad. Denne tok i samme hullet som min på 10+ og sto også på en såkalt hylle i kanten. Og det er her jeg lærer at gjeddefiske ikke bare handler om 10+. For Thomas så er dette en veldig ok fisk og gleden er der og han viser den. Gullego egenskap, der vi andre ikke evner å glede oss over en 7+ fisk så  kommer stoltheten frem på en 4500gram.
Jeg lærer litt av slikt. Selv om jeg inne i meg ikke helt klarer å dele samme gleden når jeg selv får en på 4kg  så viser jeg ikke det utad. Rett og slett fordi jeg vet at for andre kan det rett og slett være drømmefisken. Og det med rette.

KAJAKK MAFIAN 🙂 

Shit man kan bli redd av mindre en når ca 25 kajakker kommer i mot deg og du samtidig hører en summende snakking. Hva i helvete skjer nå liksom. Og de kom bare nærmere og nærmer og summingen som man høre på lang avstand ble mer til bulder og høylytt skriking. For det virket som den ytterst til venstre snakket man han ytterst til høyre. Men dette var et flott skue og en flott opplevelse. Jeg har aldri sett så mange kajakker på en gang på et vann. Alle passerte på den siden vi ikke kastet, veloppdragende folk rett og slett. En herlig opplevelse og de så også ut til å ha det helt topp. Vi hilse å snakket litt i lag med et par av de. Rett og slett en koselig liten sak.

Igjen fikk jeg luftet mitt 70-200 objektiv med konverter. Og bildene synes jeg ble bra. Det er på tide nå å legge igjen fiskestanga en dag å bare ta med kamera for nå er det utrolig mye liv ute.

Fisket var trekt for oss, for andre var det en drømme dag med store gjedder og stor gjørs. Slik er det til tider og det er bare å akseptere. Vi fant etterhvert litt fisk men dagen der på valgte kun å tilby oss de ofte veldig små gjeddene man kan få i dette område. Føler ofte at det liksom ikke er noen mellom ting. Enten er de under 3 kg eller så er de over 7-8 kg.

Rick fikk en og var nok bitte litt skuffet etter som vi hadde lyktes greit dagen før. Men merker på han allerede nå at humøret er tilbake og helgen som kommer vil det nok bli større fiske på gutten en denne han fikk på denne turen.

Kjekspakka på denne turen sto faktisk åpen, åpnet av eieren selv. Men det var andre ting som gikk skeis, da eier av to baguetter ikke helt skjønte hvorfor han hadde med to….. Så må si jeg var rimelig sulten når klokka nærma seg 16:00.

Det er fryktelig mye igler (mulig det heter noe annet)  på gjeddene om dagen. Jeg tror ikke jeg har vært med om lignende. Og det virker som der er null brasme i område noe som for meg også er litt rart. Så kan det være mangel på brasme som gjør at gjeddene «gror» fast på bunnen.

Hmmmm kan nok brukes til mye rart

Denne westin gubben hadde en rimelig bra dag. Der det ble to svære griser (denne inkluder) + en meget flott gjørs. Dyktig fisker.

ja ja da er påsken over å jeg vil si meg fornøyd med hva vi har utrettet. Ble kanskje ikke så mye abbor fisket som jeg hadde tenkt men det får man ta igjen.
Vi fikk vel rundt 15-16 innmelding gjedder med topp på 7,3-8,2 og 10,8.
Meget godt fisket av Markus og Thomas.

Nå er det onsdag, to dager til helg og mulig nye eventyr i vente.
Til dere som lurer på om gjeddefiske er coolt eller til dere som forbanner denne fisken opp og ned. Kom dere ut, test ut gjeddefiske. Det hugger hele året, man slipper å vente på¨1. mai eller 1. juni eller andre ting. Den gir brutale hugg, den fighter bra og den kan bli svææærrrr.
Husker jeg digget fluefiske med vårflue imitasjon. Da ørret på noen hundre gram til kilos fisk gikk på i skummingen. Utrolig spennende. Tenk deg da topwater etter gjedde, der fisken som du jager plutselig veier 3-4-5-6-7-8-9-10 kg. Det er helt vilt……. Hilsen en som kun fisket med flue for 2006 🙂

Kommentarer

kommentarer

Powered by Facebook Comments

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here