Alt lå til rette for noen fantastisk dager, men så kom f**** meg kulda.

Denne rapporten vil fortelle dere om disse fire personene Erik, Lise, Thomas og Markus som har brukt deler av påsken til å fiske med litt iblandet beverjakt for Thomas.

Alt lå så tilde grader til rett men så kommer nattekulde sveivende inn over Østlandet og fra gode røde tall på natten til blå er sjeldent en bra utvikling. Fisken er som oss, vi og blir litt tregere ved værforandringer. Slike endringer gjør noe med trua og når man i tillegg har bestemt seg for å våge å blanke (som jeg har skrevet litt om her) så gjør man det vanskelig for seg selv.  Men jeg er ikke i tvil om at det er vegen å gå og det skal vise seg at det ligger noe i det.

Erik
Lise
Thomas
Markus

Nå skulle vi faktisk få en del fisk, og det er mye fisk opp til rundt 4kg. Det er som mange ville ha kalt det, sniper. Men jeg lærer mye av å være med de yngre som ikke har 15 over ti de setter jævlig stor pris på en 4kg’s. Jeg ser litt rundt meg at mange gode gjeddefiskerer holder opp gjedder på både 6-7-8 kg og kaller det småfisk. Det er et fryktelig dårlig signal å gi…. Hva man tenker inne i seg er en sak, men utad så bør man kanskje tenke seg om 🙂 Spesielt de som fisker for pro team som har som jobb å fremme sine merker og gjeddefiske.

Annonse

Thomas er en av de som gleder seg over hver fisk og det er gullegodt. Og hans pb er nå 5400 gram en respektabel fisk rett og slett.

Thomas har virkelig forelsket seg i pwshadden og det er utrolig gøy og han få fisk  på den. Der er Markus litt andelenes han bruker mange flere typer og begge gjør rett ut i fra sin erfaring.

Den evige kampen rundt kjekspakka. Nå har det seg slik at ungdommen ikke er så glad i å dele med seg har det vist seg. De har fått litt pepper for dette å ja vi har tatt nye steg. Bare å tak kjeks har vi komme til nå. Å det er jo klart når giver setter ut kjekspakken på denne måten får man fryktelig lyst på kjeks. hehehehe.
Skal vi ha så kan vi ihvertfall ta den opp selv. Men her tror jeg hatt den som eide denne håpet at den skulle forbli uåpnet.  Det skulle også vise seg at det egentlig var med 3 pakker, en til meg, en til Thomas og en til Markus, men det vi fikk servert var en og den var uåpnet 🙂

Med 70-200 linse med 2x konverter så er det mulig å komme nære innpå og på denne tiden er det utrolig mye fugler som ser ut til å kose seg like mye som oss fiskere.

Vet ikke helt……nei jeg hopper over å kommentere dette bilde 🙂

Hvor mange fisk vi har fått er jeg ikke sikker på, men jeg synes vi har gjort det veldig bra. Vi har funnet fisk og da spesielt på kanter og da relativt høyt opp på kantene. 6-4 meter.

 

RÅEST STANGA. RETT OG SLETT.

 

Denne lyskroken fant vi inne i kjeften på ei gjedde, men råtten maggot 🙂

Dette var en veldig cool fisk å få. Det begynte å bli seint men det var forsatt godt med lys ute. Og etter som vi har fisket i rimelig klart vann så valgte jeg å ta frem en eastfield. Dette er en clearwater serie fra Attitudebaits.

8200gr og 110 cm. Så veldig dårlig kondisjon. Normalt på denne tiden ville denne vært over 10+ men ikke denne gangen. Men det var utrolig gøy å se at det «virket»

Denne gjedda Markus fikk ser ut til å ha vøre på Furumoen på fest for denne hadde fått juling. Blind på ene øye og skikkelig side skader.

Gutta plukket fisk jevnt og trutt.

Markus fikk årets første abbor på en linkhead med en darts jigg på. Gleden var stor selv om abboren var det motsatte.

Vi hadde tatt en sving til Sverige å der hadde vi fått med Lise, Dame til Markus. Det ble en veldig hyggelig tur, men fisket var crap. Jeg tror jeg aldri har mistet så trua noen gang og jeg tror vi kun var ute i et par timer.

Men Lise var imponerende lærevillig og det tok ikke mange minuttene får hun kastet langt nok med multi.
Og det var hun som skulle kjenne det eneste hugget vi hadde denne dagen.

Han er Markus er jeg usikker hvilken planet han var på denne dagen. Det var fryktelig mye speks pån hehehe.

Slik ja 🙂

 

Ops da gitt 🙂

Lise er glad i å ta bilder å det synes jeg er gøy 🙂

 

Ja ja arbeidsfordelingen er på plass markus 🙂

Et bilde sier mer en tusen ord 🙂

 

PB til Thomas En riktig fin gjedde som tok en pwshadd. Riktig fin kondisjon 91 cm og 5,4 kg er en helt ok person beste. Denne tok nede på 7-8 meter. Stemningen var veldig go i båten hele tiden (nesten hele tiden) og enda bedre ble den da vi fikk nye PB i båten.

Dobbelt hugg er alltid coolt

 

Så hopper vi like godt over til i dag, en dag som skulle gi svært lite fisk med av de som kom opp var det litt griselukt.
Markus var først ut, på sitt første kast i område nummer to for dagen. 7530gr og 99cm vitner om en fin fin fisk. Glommagjeddene er rett og slett vakre med den lilla skjæret i seg. Må si jeg ble utrolig glad på markus sine vegne og jeg har sakt det før å sier det igjen. Denne gutten er rå på å stå på å da får man ofte som fortjent. Bare å gratulere Markus 🙂  Tatt på en PWshad 17cm på ca 4 meter.

Ikke mange minuttene etter på kom denne sigende mot båten. Jeg var så sikker på at jeg hadde fått på min største fisk noe sinne for denne var tung, jævlig tung. Men jeg tror nok det er for lenge siden sist så jeg var vel ikke helt klarover hvor tung en 10+ kan være 🙂 For denne skulle vise seg å bikke 10kg.

110 cm og 10850gr. Sist gjedde over 10 tok jeg høsten 2015. Den var 12 blank. Den ble også tatt på pwshad.Denne tok en sherpert 23cm som er en knall go farge i glomma med sitt noe grumsete vann.

Og da som den «jenta» jeg er så må følelsene ut. Jeg gråt inne i meg og skrek utad hehehehe.
Jeg må jo være så ærlig å si at 2015 var en vanskelig år med en topp på 8+ (som er en veldig bra fisk) etter som jeg bruker så mye tid på dette så er ikke det godt nok. Og man merker at det blir lagt merke til man får en del kommentarer. Jeg lever godt med det men det var greit å få opp en 10+ nå.

Etterhvert kom Rick ut med sin båt.

Så er det denne Kristin morra til Thomas som virker en utrolig omtenksomhet. Hun stiller opp med mat å glede og det settes utrolig stor pris på. Her har Thomas noe han virkelig bør være stolt av og snill med 🙂

Disse ungdommene altså………………..

Vi fisket litt til etter maten og nå var vi back to normal, men vi koste oss læll.

Her har vi guttas nye PB 🙂 Grattis til begge to. Dette er bare begynnelsen.

Mine to største. Like lange men altså 10,8 og 8,2.

Det er en dag igjen.

Markus du har mønstret av. Vil takk deg for noen  flotte dager 🙂 og igjen gratulere med rå pb 🙂
Det er en glede å ha deg med ut.

Kommentarer

kommentarer

Powered by Facebook Comments

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here