NM i isfiske 4-5 Mars 2017, Mjøsa

Da var helga her, NMs helga 2017. Mjøsa var stedet det hele skulle avgjøres begge dagene. Aldri vært å fiska på Mjøsa så dette skylle bli spennende. Det skulle bli en tøff og trå helg.

 

 

Dag 1, lørdag 4. mars- LAG

En dag som skulle bli kald og trå, ikke den beste kombinasjonen. Som jenter i alderen 17 kunne vi velge, skulle vi melde oss på i junior klassen eller skulle vi melde oss opp i dame klassen? Vi tenkte på det en stund, det kunne bli hard konkurranse i begge klassene og vi valgte å melde oss på i junior klassen. I begge klassene var det tomannslag som gjaldt, da trengte jeg en lagkamerat. Cecilie Olsen Olsberg, ei venninne som fisker for samme klubb som meg var hun som jeg denne dagen skulle kjempe sammen med. Vi var begge usikre på hva vi skulle gjøre og hvor vi skulle gå, men det falt tilslutt på en liten odde som lå ca 1,5-2 km fra start. Startskuddet gikk og lokkemeita ble slept ned fra begge stikkene, ingenting skjedde på en god stund. Jeg forflytta meg en del for å se om vi satt for dypt eller om det var noe vi kjapt kunne endre på. Hun ble sittende og gnu for å se om det var måten å gjøre det på. Begge lite effektive. 1 time gikk og jeg hadde kun fått et napp, og Cecilie en liten abborspinne. Det var mye forflytning blandt de andre fiskerne også og vi antok at fisket gikk tregt for alle, noe stemte veldig godt når vi ser på resultatene. Den fisken som ble tatt var slengfisk som tilfeldigvis hadde kommet over kroken, veldig vanskelig fiske og blir veldig usikker på hva man skal gjøre. Vi blir sittende i området hvor Cecilie hadde fått sin første fisk, nå fikk også jeg en fisk, ca 2hg. Jeg snur meg og ser Cecilie varper tungt, en fin abbor på ca 5hg kommer opp fra hullet, konge! Jeg ser mange sitter mye dypere enn det jeg gjorde, bestemte meg for å gå mot de for å se.

Annonse

Setter meg litt utenfor de og får en liten pinne så fort jeg slipper nedi. Etter det ble det stille. Tar en tur bortom Cecilie, hun har fått enda en fisk samme str som den før, kjempe bra! Det er helt stille for oss begge resten av konkurransen, jeg ender på 240gram, mens Cecilie fikk 1010gram. Til sammen 1350gram. Spente på de andre vektene i klassen vår gikk vi til innveiing. Det var mange tomme og lette poser, det så nesten ut som vi hadde gjort det veldig bra i dag. Da resultatlistene kom ut så vi at vekta vår var verdt en 2 plass i både junior og dameklassen! Kjempe moro å se disse resultatene. Kan vel ikke annet enn å gi all ære til Cecilie, uten henne hadde vi ikke vært i nærheten av plasseringen vi fikk.

 

 

Dag 2, søndag 5. mars- INDIVIDUELT

Odalsjentene!

Uansett hvor morsomt det var med resultatene vi fikk dagen før, skal jeg innrømme at det var i dag det gjaldt for meg, jeg måtte i dag prøve å forsvare seieren på Steinsfjorden året før. Isteden for å fiske fra travbanen og ned til mjøsbrua skulle vi i dag fiske fra banen og opp ca 6 km. 2 km opp langs siden stoppet jeg ved en odde, startskuddet gikk og lokkemeita forsvart ned i det dypevannet, med det samme biter det på en 100 grams, herlig start, skulle det bli en bedre dag en det gårsdagen ble? Noen fisk innimellom ble det før det plutselig smalt i stikka mi, jeg fikk kroka det som var på andre siden og var spent. Fikk varpa fisken helt til topps og ut av hullet kommer en utrolig fin abbor. 5-6 hg, denne skulle hjelpe utrolig på resultatene denne dagen. Det var fortsatt en god del igjen av konkurransen og fortsatte å bore og lete. Jobba hardt hele dagen og er veldig fornøyd med egen innsats. Resten av tiden var det noen fisker innimellom, ellers stille. Sluttskuddet gikk og det eneste som gjensto var innveiing og premieutdeling. Så på posene at denne dagen heller ikke var optimal. Mange lette poser, og et gjennomsnitt på litt over kiloen hos mange. Gjennom rista og innveiinga og alt gikk fint, vekt stoppa på 1035 gram, noe jeg er fornøyd med i ettertid, ofte sitter jeg igjen med en følelse av at jeg kunne jobba meir, men nå er jeg fornøyd med egen innsats. Vente tiden var over og resultatlistene ble hengt opp… 15 gram skilte første og andreplassen. Jeg hadde trukket det lengste strået denne dagen og fikk liv til å stå øverst på pallen, 15 gram foran andreplassen. Det var kjempe godt å kunne stå der oppe, etter en trå og litt dårlig sesong var dette det jeg trengte nå før det nordiske mesterskapet som går om 14 dager, noe som blir veldig spennende. Fikk også premiering for norgescupen denne dagen, så kunne ta med meg 2 gullplaketter, et nytt isbor og en glassvase hjem denne dagen, kjempe flotte premier. Utrolig fornøyd med hele helga og det kunne nesten ikke gått bedre, så med ekstra motivasjon satser jeg høyt på konkurransen om 2 uker, krysser finga. Vil til slutt bare takke arrangørene for en kjempefin helg, lite tull og bra planlegging gjorde dette til et kjempebra NM. Takk til NJFF, Gjøvik og Toten SFK, Snertingdal JFF, Toten JFF og Biri JF

Kommentarer

kommentarer

Powered by Facebook Comments

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here