Helt jævla underbart, var det på vårt lille eventyr.

Vinteren vil ikke slippe taket her i område. Enten snør det, eller så er det kaldt eller vannet er for møkkete. Det er liksom ingen ende på det negative. men når sjuken er så sterk er kreativitet stor og klokken 05:30 satte jeg meg i bilen for å kjøre å møte Matthias. I dag var dagen vi tenkte det var greit å teste noe helt helt nytt. På denne tiden så hugger det jo hele dagen, man kan regne med å få store mengder, så det er helt NOT naturlig å teste ut noe helt nytt i starten av mars. Men vi gjorde det å jammen skulle det ikke vise seg at vi fant litt fisk.

Matthias har byttet ut sin flåte med en mer smidig tracker og føler nå at det er greit å tralle litt, ikke bare frem og tilbake til hemvattnet. Det er uten tvil coolt med stor båt, men det kan også sette sine begrensinger. Her føler jeg Matthias har gjort et godt valg ut i fra dagens situasjon.

Jeg skrive en liten sak i går angående valg av baits (kan leses her ) Der nevnte jeg Matthias kjærlighet for Allan sin shadd og ja ikke sant første fisken i dag tok akkurat en slik.

Annonse

Nå var vel ikke gjedda så mye større en shadden men gleden var stor. Vi hadde fått en fisk i båten på vår lille eventyr reise. Nå hadde jeg faktisk hadde på en rett ved båtripe og hatt en rimelig ok følger rett før,  så vi viste allerede at vi kunne være på rett sted.

Fikk fisket litt med smelt strike i dag men jeg tror ikke denne fargen var riktig rett og slett. Det var litt grumlete vann rett og slett. Men dette er en luring som jeg tror kan levere varene.

Det er alltid utrolig hyggelig å være med denne Värmländingen. Han er en knakanes go kar og vi har det rett så fint når vi er ute. Det er veldig ok med go kjemi når man skal stå å nøta på denne tiden av året. Og det er lite synd at han har på seg lue her, for han har akkurat varit hos frisøren. Utrolig snygg ble han. Denne Andersson.

 

Når man er ute på et lite eventyr så blir det å leite en del og her er mister dorge som erfaring på farten. Øgorna på lodet og trollingspøet i handen . Kan det bli bettre ? Ja mener jeg men det er en veldig effektiv måte å bli kjapt kjent på.  Så det er en smart ting å gjøre.

Nå var det Matthias som skulle få fiskene i båten, jeg hadde igjen hatt en ok følger for denne tok en platypus.  En fin fisk med fin kondisjon.

For min del ble det med det ene hugget og de to følgefiskene. Men jeg må si det lukte gris. Det var store områder med 3-6 meter med mudderbunn og massa vass der det må være mye lek når den tiden kommer.
Og da vil fisken garantert stelles seg i dette område. En meget oppløftende tur som ga mersmak.
Det er ikke bare bare å røske opp fisk på denne tiden det er segt. Og i tillegg på et helt nytt område så skal det litt til for å lykkes.

Litt baits som ble testet i dag. Jeg har med meg alt forlite og må pakke en litt større bag.

En ny tail fra daiwa. Skal få filmet denne. Synes den så fin ut.

Så kjørte jag litt pig gigant, den rullet også utrolig flott. (kommer film fra denne også)

 

Fiske er noe av det vakreste og når man i tillegg jakter på en av de vakreste artene så er det rett og slett magisk. Området vi  fisket i kunne minne om nitelva med mudder og mudder og 2-4 meter. Ingen tvil i min skalle om at det står fin fisk plassert langs bunnen i et slik område. Vært kast, vært eneste kast føler man spenningen, man nesten presser gjedda til å ta. Tru kan flytte fjell, og da må det jo være mulig å få fart på et par gjedder.

Gleden av å komme ut er stor og man koser seg igjennom dagen. Klart det er litt surt og kaldt men det er jo bare bra for da gleder man seg til å komme inn i bilen igjen. Alt er bare positivt med fiske.

Matthias Faen du er bra 🙂 takk for et herlig lite eventyr. Ser allerede frem til neste 🙂

 

 

Kommentarer

kommentarer

Powered by Facebook Comments

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here