Får mye spørsmål om valg av baits, her kommer noen personlige tips og andres erfaringer rundt gummi

Hva  som gjelder av baits  til en hver tid er utrolig vanskelig å si noe om. Og verre blir det å gi råd til hvor dyktigere folk er. Jeg skal ta et eksempel og det involverer Fredrick Evensen og Matthias Andersson. Dette er to gutter jeg vil påstå er en del av eliten  innen spinnfiske med gummi i Skandinavia. Og det er ikke så rart etter som de bruker eller har brukt veldig mye tid på dette. Alle kan bli like gode, hvis man legger ned tid.

Fredrick er en ihugga shaddteez bruker. Det er ikke få store fisker Evensen har levert på disse shaddene.
Det er ikke lengre en noen timer siden han tok en 10+ på dette bete.

10100 GR & 109 CM. Smashed a Westin shadteez 27 cm headlight

Annonse

Så hopper vi over grensa og til Matthias Andersson, han har uten tvil en shadd Allan Christensen har laget. En mye mer biffigere shadd en westins shadteez.

Hvorfor har ikke Evensen Allan sin som favoritt eller hvorfor har ikke Matthias shaddteez som favoritt, begge jakter på det samme og begge er ekstremt dyktige.
I mine øyne er det mye tilfeldigheter i dette. Det kan være så enkelt at Matthias var så heldig første turen han testet Allan sin shadd å få to fine gjedder, for da var de rett og slett på hugget. Og klart så blir opplevelsen med det bete utrolig positivt. Hadde Matthias valgt shaddteez den første turen kunne nok historien tatt en helt annen vending.   Det samme med Fredrick, første turen med shaddteez treffer han en go huggperiode og mer skal ikke til. Trua på bete blir ekstremt og tiden bete får i vannet blir en helt annen en om det hadde blitt blanketur første gangen. Men så tror jeg at man utvikler seg med bete, man lærer å fiske der mer effektivt, man vet hva som skal til for å få gjedda til å ta å da blir det slik at Matthias blir ekspert på en type shad mens Fredrick blir ekspert på en annen.

Som sagt så blir det mange spørsmål om hva bør jeg bruke å nå skal jeg dra frem noen gummibaits.

Dextershadd. 
Jeg husker når jeg så denne for første gang, jeg fikk rett og slett hetetokter, rett og slett kjærlighet ved første blikk. Og jeg husker jeg begynte å sende PM hit og ditt for å få tak i noen. Og en dag langs Nitelvas bredder fikk jeg besøk av to svensker og et par dextershadder. Og fisk ble det direkt.
Så alle og enhver som vil begynne med spinnfiske med shad kjøp dere noe dextershadder. Fargevalg er alltid vanskelig med bankoktiger er et sikkert kort og ayu. De fiskes godt med vekt og med shallow skrue og det har en meget flott rull i seg som har bevist gang på gang trigger stor fisk. Kjøp 20 cm den er mest allround. Eller 25cm.

  Pikewallis shadden

Ja jeg vil våge å skrive om min egen shadd. Dette er en shadd jeg har sittet i designet hjemme og fått Jeff Boggs til å lage formen.  Gangen var der jeg la mest vekt på og det skulle en par varianter til før jeg ble fornøyd. Jeg ønsket rull også ved ekstremt sakte innsveiving, og ville da ha en relativt stor hale i forhold til resten av kroppen. Fargene vet jeg kom til å bli bra etter som Jeff Boggs skulle lakke de. Dette er en shadd som gir utrolig respon og du kjenner den jobber godt i vannet. De mest aktuelle er 17cm og 23cm. De tåler mye juling og går utrolig fint med shallow skrue.

 

Westin shaddteez 

Der har dere allerede sett filmene og dette er en shadd som går utrolig fint å kommer i mange flotte farger.
Den er litt smål i nesen å krever screwhead med ikke alt for store gjenger.

 

Fox pro shad 

En ikke alt for kjent shadd her i Norge, men bland oss ivrigste er den en del av arsenalet. Den går utrolig fint og har levert fine fisker for min del. Her har vi en 12+ fisk  tatt i Nitelva i 2014. Dette er en shadd som vil komme til Norge i år i en serie som heter fox pro shad natural. Noen meget spennende farger å den kommer i flere størrelser.

-12400gram, 117cm. spinn 2014. Foxshad.

4 meget gode shadder som du vil kunne handle her til lands. Det finnes flere som mcrubber fra Svartzonker, det kommer baits fra Eastfield og det kommer nok baits fra Renz inn i landet i år.

les også disse to som kan gi noen gode tips i forhold til spinnfiske med gummi.

Bruk shallow rigg alltid !! Da vil du spare gummien.

Tips rundt bruk av Screw heads til gummifiske. Fordeler og ulemper av de merkene jeg har brukt.

Bare å ønske alle SKITT-FISKE

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here