En fiskedag der jeg etter vi kom hjem måtte gå på et stille rom. Bla bla bla blabla bla……..

Thomas utømmelige Rooos Aas
Walmann
Mister Netherland him selv Rick

Ja det var vi tre som var ute i dag. Målet var delta og gjedde. Det var meldt om grisvarning som dom pleier å si i Sverige, eller det luktar gris. Det lukta og var varning helt til vi kom ned til vannet, da gikk lukten mer over i gjørme og mudd. Sikten var knappe 10-15 cm og det var tidlig på morgningen etter en kald natt. Når det er minus på natta pleier Glomma å være relativt klar og vi hadde minus i natt, opp til 4-5 faktisk. Men det har vært for mye tilsig de siste dagene og da klarer ikke vannet å bli klart rett og slett selv med kalde netter.

Thomas har fått for seg at vi er på jakt og har satt på seg, her er jeg klær. Noe jeg trodde man brukte i skogen, ikke ute på vannet. Gjeddene skvetter jo å svømmer vekk når de ser dette.
Vi begynte i det vante hullet alle tre, det er stort nok det . Håpet var at vi kunne fiske av område fra land men det var litt for mye vann dessverre. Litt av grunnen til at jeg ønsket å stå på land er at Rick har Minkota frontmontert elmotor og ved ankring så står den å justerer seg 24/7, frem og tilbake frem og tilbake.
Det er et leven uten like, noe jeg også tror forstyrre fisken . Så nå hadde vi en el-motor det har klikka for, vi har en fisker som tror han er å jakter, og vi har møkkete vann. Tre ting som ikke styrker trua. Men vi skal mikse inn enda et element. Vi hadde en 17 åring som nok ikke hadde sett folk på noen dager, for i det han satte seg i båten, gikk skravla,  og uten å ta i så ble det først rolig da vi kom til land etter 5 timer. Så da hadde vi en utømmelig 17 åring, vi hadde en el-mootor det hadde klikka for og ei jakke som lyste opp hele dalen.

Nå skal det sies at ingen av de tingene over innvirker negativt på fiske uten om el-motoren. Jeg måtte bare smøre litt på etter som vi rett og slett blanka i dag.

Annonse

Kunne ha skrevet et langt stykke om denne drikkeflaske, men det holder med at «det ser ut til at barndommen sitter mye lengre i i 2017 en når man selv vokste opp».

Det er mye aktivitet i delta om dagen og da spesielt på fuglfronten. Det er endre,gjess og svaner all over som faktisk skaper flotte naturopplevelser. Nå var det ikke så lett å få høre naturen på denne turen, da 17 åringen som sagt var utømmelig.

En ny beverdam som kjapt har kommet på plass. Det er nok en meget positiv kar eller familie for hvis målet er å demme opp så har de et par dager jobb foran seg.

Det var utrolig mye fisk i visse området, og opp kom noen av de med halen først. Det kokte med brasme. Det var hele tiden aktivitet i lina, men kjente de nesten på hvert kast.

 

Denne var ikke pen i det hele tatt. vorter, byller og sår. Uff…..

Rick var i sammen med Thomas de enste som var i kontakt med gjedda i dag. Thomas hadde et par hugg mens Rick mistet en ok fisk ikke så langt i fra ripa. Og med ok fisk vil jeg si 3-4 kg.

Kjeks er gøtt Thomas 🙂 Neste gang så spør du om andre vil ha før de må spørre deg om å få 🙂 Vi har litt små ting å ta tak i men det skal vi få til 🙂 hehehehe.

En riktig tøff braxshad fra piggking Den er laget slik at tyngden er i buken så den holder seg oppreist hele tiden. Høye baits har en tendens til å legge seg litt på skeiva.

Dette er smarte bokser og Thomas har laget et fornuftig system. Blå = abbor og gult = gjedda.
Og han er orden opp i også under turen.

En herlig tur selv om vi blanket. Rick er jo bare en go gubbe og det samme er skravlebøtta Thomas. Og for å være ærlig så vil jeg heller ha en skravlete Thomas isteden for en helt tyst en. Thomas har uten tvil potensial til å bli en storfiske, så lenge han holder seg unna mors krav om å bli med på handletur i helgene. Det er dårlig barneoppdragelse og spørre en sønn med fiske som hobby rett og slett. La nå gutten få fiske. Pepsi Max kan man kjøpe på Fetsund.

Takk for turen grabbar, neste gang skal vi velg mer rett, vi skulle gjort det vi snakket om i går. Men så lenge det ble litt Grums i maskineriet så ble det jo ikke enkelt.

Tempen i vannet lå på 0,9 når vi kom utpå, når vi dro hjem var det steder opp til 1,3. Det var sikt på 10-15 på morgningen å den bli ikke bedre utover dagen.
Mye braks er et godt tegn men vi fikk det rett og slett ikke til denne gangen.

 

 

Kommentarer

kommentarer

Powered by Facebook Comments

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here