Der det hele begynte – Thomas

Fiske har vært med meg hele livet, men det var først etter en tur i 2007 at min interesse virkelig ble trigget. På den tiden var det ei fem meter lang teleskopstang med påknytt mono i topp, en liten dupp, noen splitthaggel, og en krok fylt med selvgravd meitemark fra komposthaugen. Det var bestefar og jeg som skulle på tur og jeg gledet meg fælt!

Mormor og bestefar leier ei hytte ved et vann i Fetsund, og det var hit vi skulle. Det var sol og bra vær. De har en liten robåt der. Vi rodde til ei bru med mye steiner rundt, for her pleide det og stå mye fisk. Vi ventet og ventet, men alt vi fikk opp var en liten mort. Jeg syntes fisk og dyr i vannet var litt spennende så jeg hadde ei bøtte med noen blodigler som jeg puttet morten i. Dette var kult å se en fisk svømme rundt på skikkelig nært hold! Det skyet etterhvert til og vi begynte og bli sultne, så vi rodde til land og slo opp en gapahuk. Bestefar fyrte primusen – det får man skikkelig turstemning av! Vi satt og spiste egg, bacon og bønner. Himmelen hadde virkelig åpnet seg – det bøtta ned!

Jeg lot duppen ligge ute, for når det regna, da hadde jeg virkelig trua. Plutselig forsvinner duppen, stanga seiler bortover båtripa, jeg spretter opp og griper tak i utstyret før det blir med ut i vannet. Jeg skjønte fort at dette var en stor fisk, men hvor stort det var, for meg den gangen, hadde jeg ikke peiling på. Det blei en liten fight med denne fisken ettersom fiskeutstyret jeg brukte var ment for å lempe opp tusenbrødere. Vi fikk omsider abboren på land. Både bestefar og jeg var helt i ekstase, at vi ble kliss klass våte av regnet ga vi ikke en tanke. Abboren var på 842 gram og den var 44 centimeter lang! Dette var min «PB» frem til sommeren 2016, da ble den slått med knappe 58 gram i samme vannet. Som 7-åring var dette dritkult! Fra da visste jeg at fiske – det var noe jeg skulle drive med!

Annonse

Mamma syntes det var stas å sende inn bilder av meg til fiskeblader og lignende, så det kom premier i fleng – sluker, spinnere, kniver, fiskeveske, medaljer, og masse annet fiskerelatert. Jeg fikk til og med en Hunter-kniv.

Denne turen kommer jeg til og huske for resten av livet. Det er helt sikkert! Dessverre så var ikke C&R noe jeg ante noe om den gangen, så denne abboren tok vi livet av… Den hadde virkelig slukt kroken helt ned i magen fant vi ut når vi åpnet den.

//Thomas

Kommentarer

kommentarer

Powered by Facebook Comments

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here