Bak disse kunsterverk av noen wobblere ligger det norske hender. Sverre TH. Solgård er mannen bak NEREID

NEREID

Sverres hjemmelagde wobblere

 

Det finnes også betesnekkere i Norge. De skiller seg litt ut fra hopen i Sverige etter som det her til lands går mye i wobblere til ørret og laks.  Og er nivået høyt i Sverige på gjedde,abbor og gjørs baits så er vi ikke noe dårligere her til lands på wobbler fronten. Sverre TH. Solgård er et bevis på dette.  Gubben er født i 1977 og bor i dag i Trondheim , men er fra Gjøvik. Begge steder snakke vi om flotte vann med ørret, og ser vi til Trondheim så får vi inkludere laks.

 

Når man ser slike bilder å tenker litt over at disse er håndlaget så er det fort gjort å bli imponert og det skulle vel bare mangle. Det er som jeg ofte skriver om håndlagde baits det er rett og slett små kunstverk.
Det ligger nok litt tid bak hver wobbler, hvor lang tid vet jeg ikke.

Sortimentet er brett og fargekartet enda bredere.

wobbler 50 mm

Denne  modellen har vist seg å være effektiv på ørret, men også en rekke andre arter. Den er spesielt effektiv til finfiske etter elveørret med ultralett stang. Kanskje aller best dersom man kaster den 90 grader på tvers av elva et par meter ovenfor der ørreten står og sveiver den raskt inn. Til dette fisket har den fungert best i jordfarger som brunt, oliven og svart. I krystallklart vann har grått/grønt vært en god kombinasjon. Tidlig i sesongen, mens vannet er kaldt, har grønt og gult vært uslåelig.

Trykk på bilde for å lese og se mer om 50mm

wobbler 75mm

Modellen er laget med litt flatere sider så den blinker hver gang wobbleren viser buken, akkurat som små byttefisk. Jeg synes den er spesielt interessant å fiske med små start- og stopp bevegelser. Fisketeknikken jeg bruker til elvefiske etter ørret, utføres med korte, stive stenger og stum line. Med sadelleppe fungerer den fint til trollingfiske også. Denne modellen har fanget mange ørret.

klikk på bilde for å lese og se mer av 75mm

Trolling 110mm

Disse trollingwobblerne med sadelformet leppe har gitt veldig gode resultater. De har fanget flere store ørreter de siste årene. De fungerer spesielt bra i hastighet 5-6,5km/t og med kun èn treblekrok i lenke under buken. Jeg har laget de i lengdene 85mm, 90mm og 110mm.

Klikk på bilde for å lese og se mer om denne 110mm

wobbler 125mm

En wobblermodell jeg har jobbet med et par år. Med L-formet leppe er den hovedsakelig laget for å være en kastewobbler, men kan også brukes på trolling i moderate hastigheter i overflaten, eller på dyprigg. Den har store bevegelser, viser mye side og søker også mye. Bra for store, sløve fisker tidlig på sesongen. Ved å variere leppetypen og plassering av tråden, kan den få andre egenskaper også. Med sadelformet leppe egner den seg godt som trollingwobbler. Da dykker den ekstra dypt.

Det er fantastisk at vi har slike personer her i Norge som  utvilsomt er Extreme dyktige i sitt fag og de fortjener all den oppmerksomhet de kan få.  Jeg skal få kjøpt inn noen slik at jeg kan få laget litt luredemo av de. Og etter som jeg samler på mye hjemmesnekkra så vil jeg ha noen i samlingen min.

Les

Hvilken farge er best når

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here