Guttetur på fjellet !! Herlig ørret og lakerapport av Raymond Svendsen.

Guttetur på fjellet? denne helgen var satt av til ørret meite og dunkefiske etter lake. Vi reiv avgårde torsdag etter jobb oppover mot Trysil traktene. Vell fremme på hytta tell Thomas ble det nøye planlagt over noen øl.? vi bestemte oss for og dele oss. 2 skulle prøve ørret og 2 skulle leite opp lakeplasser. Hvor det skulle settes ut forsekker med blanda agnfisk som satt sin stank i hytteveggene hele helga?Men fredag morgen startet med biltrøbbel så jeg og Thomas måtte bli igjen for og ordne med levering av bil på verksted og få tak i leiebil. Så dag 1 gikk vi glipp av? men Pål Sindre Svae og Joacim Klavestad var flinke og var på fler plasser for kveldens lakafiske. Gutta rigga ut med agn sekker og fant renna der vi skulle fiske. Jeg og Thomas kom en time før det ble mørkt i en svart Ferrari fra meca. (Touran faktisk) vi rigga ut noen meite stenger og gikk rundt med dunken. Her bruker vi stive stikker eller bare små trevinner. svenskepilk med 2svivler imellom,så en krok med agnbeter på. Denne dunkes i bunn jevnt. Lakaen jakter mye på bevegelse og lukt. Og di råeste huggene kommer på dette viset. Her kan man virkelig få strekt armen skikkelig når ei stor lake tar? mange bruker pilk med en lengre senestump til kroken. (Tafs) slikt blir ofte tatt som juks av gamle kara.? man får heller ikke den samme direkte kontakten. Nok om det. Det gikk ikke lange stunden før jeg hadde ett run på meite stanga. Var fin motstand og en grei fisk kom opp. Men ikke bra til plassen og være. Men utrolig tøffe tegninger. Fisken ble veid inn til 2.910kg. En fin start. Men etter den gikk det nedover..Thomas trøkka trynet fullt i kose lefse og hver gang han tok ei lefse runna det? han tok 2 kjappe laker. Disse lå rett oppunder 2kg. Vi hadde noen kontakter på dunken men di tok aldri skikkelig. Joacim hadde kødda med en fisk lenge. Han prøvde mye forskjellig metoder og agn men fikk den aldri. Brått san, når vi satt ved pølsegrillen. Nå skal jeg ta og hente en 5kilos. Gubben ble borte i 3minutter og kom Slepende tilbake med en laka på 2.230kg? men den ble tatt på tafs så alle vi andre lo?? 4 laker den kvelden ifull storm. Sent på natta dro vi på hytta igjen og planla neste dag. Her var det noen øl og mye latter? En hærlig gjeng og være med på tur. Neste dag dro vi opp til ett skummelt ørret vann. Med stor agnfisk som brisling og krøkle. Nok en dag med full storm og kald vind. Vi hadde 3 run den dagen men ingen satt desverre? men uansett og ha 3 run i ett slikt vann gjorde meg storfornøyd og dette blir ikke siste gangen. Kvelden kom så vi pakket ned ørret utstyret og rota frem lake utstyret igjen for kveldens økt. Nå skulle vi prøve en ny plass med mer strøm og mindre områder. Alle hadde forhåpninger om 4-5kilos lake. Isen her hadde vi hørt kunne være litt skummel. Så litt sjekk av isen å målinger av dyp var det første vi gjorde. Vi fant dyphullet, isen var tykk og bra…….(trodde vi) 20-60cm is. Stengene var satt ut og vi gikk igang med dunking. Joacim med tafsen sin da?? skulle tru han var Oslo soss?? det ble rett og slett ett helvettes drittvær. Det var full snøstorm,vi så ikke mye med hodelykter. Det snødde sidelengs. Thomas tok kveldens første lake. 1.5-1.8kilos.jeg stod å dunka med ryggen tell,snur meg og ser joacim sitter på knærne. Han reiser seg og går tilbake til gutta. Nysgjerrig som jeg er går jeg etter. Gubben hadde faktisk rast igjennom isen

? kliss blaut sa han til gutta………. jeg blei litt kald jeg. Å sier Pål? Jeg datt igjennom isen… alle ble litt satt ut . Han måtte bare komme seg til bilen og få av seg klæra. Vi andre begynte og rydde inn stenger og utstyr.Ca kl 7. Her hadde varsleren til pål fryst. Han skal dra opp agnet å kjenner bra motstand. Opp kom ei gjedde på 4kg. Han var likblek for trodde det var en bra lake? vi gikk innover til joacim der han satt i bilen med full varme på. På veien inn raser Thomas og igjennom isen kun 2m unna meg. Pål gikk med dama på tlf og sier til ho akkurat som i en skrekkfilm. …….. Der forsvant’n Thomas æv gitt..? fra spøk til alvor. Gutta hadde flyte dresser og takk for det. Innen jeg hadde tatt opp ispiggene var Thomas på isen igjen så dette gikk bra. (Heldigvis) dette er ikke noe morro å oppleve. Disse flyredressrne var gull verdt. Husk ALLTID ispigger….!!! Godt det gikk bra med dere gutta. Vi kom oss jaggu fort inn til land da. Isen var tykk men med store gass/luftlommer under snøen raste di rett igjennom. Inn på hytta og fyre i peisen. Det ble noen ekstra øl den kvelden og mye latter faktisk av at det gikk bra.. Pål var fast bestemt på at gutta måtte slanke seg? søndag ble avbrutt etter at klæra til gutta fortsatt var bløte. Så vi heiv oss i bila på vei hjem. Kaos i trafikken og 2 timer ekstra med køøøøø
uansett en utrolig helg med masse motgang klarte vi og ha det gøy sammen. Tusen takk for en uforglemmelig tur gutta?? Neste gang tar vi en 5kilos hver

?

Joacim Klavestad
Pål sindre svae
Thomas Molander hansen

Raymond Svendsen

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here