EN LITEN TURRAPPORT FRA MJØSA !! Kent Skaje rapporterer i sammen med veslejenta og Cindy.

Lørdagen startet med kaldt vær så avreise fra sofaen ble utsatt noen timer, Men rundt klokken halv ett var vi på plass på isen. Vi hadde egentlig en plan om å gå ut til ett grunnparti som ligger midt i Mjøsa, men femåringen vi hadde med oss ville ikke gå så langt. Det var flere partier med dårlig is som vi måtte gå lange omveier rundt. 

Når jeg satt ut den siste av seks stenger så hører jeg ei bjelle som plinger. Det var run på den innerste stanga og Cindy kjørte 60 meter’n i rekordfart. Det er greit å være kjapt på plass da det ofte raser godt med line av snella. Fisken satt godt og etter litt gi og ta så får Cindy fisken opp til hullet. Etter landing og noen bilder kan vi kjapt returnere fisken tilbake til sitt rette element. Fisken ble verken veid eller målt, men vil tro den var rundt 55 cm og 1,5 kg. Flott ørret i god kondisjon. Vi følte at vi var på rett sted og at flere fisker ville komme, Men det ble med den ene fisken på lørdag. Når snøværet kom for fullt klokka fire var det på tide å komme seg hjem igjen. 

Cindy

På søndag var vi klare for ny tur og var på isen til klokka 11 i strålende solskinn. Har faktisk tre fall i det vi holder på å sette stenger, men ingen av disse blir det noe av. Vi får kjapt noen krøkle gulpende abborer på balansepilk og får dermed steintrua på at ørreten er i området. Nå virket det som at det var greit med abbor som helt tydelig gikk og jaget krøkle. Man kunne få noen fisker, så ble det dødt i en lengre periode. Planen var at veslejenta på fem år skulle få fisk på isen. Her var timing viktig, ville jo at hun skulle få fisk så fort som mulig. Heldigvis så er hun i det tålmodige hjørnet så jeg går og får kameraet på stativet. Etter en liten stund så roper hun at det napper, hun har fast fisk. Et par stolte foreldre styrter til, kamera er klart og her er det bare å nyte øyeblikket. En blid frøken sveiver stolt opp sin «første» fisk. 

Vi fikk noen abborer men fisket var dessverre ikke det helt store, men nå skal det sies at vi boret bare fire hull i isen på jakt etter abbor. Så fangsten står vel til innsatsen. Når det gjelder ørretfisket så var det labert for oss denne dagen, men vi fikk rapport om at det var tatt noen fisker på morgen kvisten.

En liten advarsel til slutt; isen er veldig varierende på Mjøsa. På lørdag var redningshelikopteret i området etter at de hadde fått melding om at det var folk ute på usikker is. Det var 10-12 cm is i det området vi var og det anser jeg som sikker is, men fant områder med så lite som 3cm tykkelse.

28

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here