Første spinnfisketur i 2017

Født Jan et eller annet men kalles Rick Nakken og kommer fra Nederland. I dag etter å ha snakket i sammen i et par år på nett møttes vi. Vi hadde avtalt å komme oss ut i lag og i dag ble det årets første spinnfiske tur.
Båten en quintex er midt i blinken slik som forholdene ved rampene er nå, så med dette ekvipasjen tok vi oss enkelt ned og opp.

1-PC1_4207

Her har vi grabben, litt tynn i håret og med mulig igjenglemt lue kunne det bli en kjølig affære, men heldigvis var lua med.

1-PC1_4215

Det er ikke alt for mye vann og det er uten tvil den største utfordringen nå fremover ved å sette ut. Man synker rett ned i gjørma og hengeren blir hengende. Men med Jan etter eller annet sin båt så gikk det bra denne gange.

1-PC1_4218

1-PC1_4221

Det var ikke mye jeg hadde pakket og trua var vel ikke veldig sterk, men bare det å komme seg ut i åpent vann å få kasta litt var gull vært.
Skulle tese ei ny stang i dag, en ny Illex, blue shadow som de har kommet med til denne sesongen.  Den har stangringer som går fra oversiden til undersiden. Jeg skal ikke si alt for mye om denne stanga i dag da det var kaldt og litt kjipe forhold, men det lover godt 🙂

1-PC1_4226

1-PC1_4227

På denne tiden så er det en ting som gjelder, bunn, bunn,bunn. man må rett og slett fiske langs bunnen. Jeg skal ikke si at de ikke er å svømmer litt pelagisk med det er under særdeles korte perioder på denne tiden av året.

1-PC1_4228

Vi var rimelig fiskekåte så selv om det var skikkelig dårlig vær så holdt vi humøret oppe.

1-PC1_4229

1-PC1_4231

Og Jan et eller annet altså Rick skulle få gleden av å få den første fisken. Helt kald og rolig sier han Erik, og ja svarer jeg, jeg har fisk sier Rick, helt rolig. Jeg tar jo helt av og frem med kamera og hit og dit.
Ingen stor fisk men årets første, tatt på en dextershadd bankoktiger.

1-PC1_4234

1-PC1_4238

Tok ikke lange tiden før Rick kjørte fisk igjen og det var igjen dexter shadd bankok som leverte varene.

1-PC1_4241

1-PC1_4243

Samme størrelse, men fisk nummer to var et faktum.  Begge langs bunnen. Og som alle vet all fisk hadde larver på, noe som indikerer lite bevegelse og nære bunnen.

1-PC1_4249

Så smalt det igjen på Rick å nå var det litt finere fisk å igjen var det bankok og bunnen som var melodien.
Rick kjørte med 20gramss skalle noe som gjorde det enklere å holde bunnen, jeg er på mine 15 gram som jeg har lært av Matthias at det skal være 🙂

1-PC1_4252

Vi skulle begge to få fisk i dag og jeg fikk min første på en gunki med de nye gunki skruinn hodene.
Vi fisket litt grunnere nå å da kom vel 15 gram til sin rett.  Utrolig deilig å blø litt igjen.

1-PC1_4254

Ikke lenge etter fikk jeg en på pwshadden den tok i et spinnstopp.  Det ville være en stor overdrivelse å si at de kliner til når det er 1,2 grader i vannet og det vil være å overdrive å si at de  fighter knallhardt i januar.

1-PC1_4257

Men gud å deilig, at vi skulle få lurt opp 5 fisk hadde jeg ikke trodd så jeg vil kalle det en utrolig flott start.
Det var surt det skal vi være ærlige på, det blåse greit og snødde, men hva gjør vel det så lenge man får være ute å spinnfiske etter verdens flotteste sportsfisk gjedda 🙂

Må få takke denne Jan et eller annet eller Rick som han kalles for en flott tur, et nytt meget hyggelig bekjentskap.
Med været som er spådd så gir det håp om flere turer fremover, måtte de bare ikke slippe ned vannstanden noe mer.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here