Eastfield Catapult ei stang med mye fiskeglede.

De kalda fakta om denne stanga.

Detta spön tillverkas på JS Company, som är en väl ansedd fabrik för exklusiva spön. Klingorna byggs från grunden efter våra specar på en noggrant framställd 30/40 ton grafitblandning. Denna svåra blandning ger en fin balans mellan låg vikt och råstyrka.

Catapult
Det större spöet på 8’2” har en kastvikt på 60-150 g. Aktionen ligger mellan snabb och proggressiv. Detta ger en rapp och styv klinga, utan att kännas toppig. Bakhandtaget mäter 44 cm från rullfästet vilket ger extra kraft vid kast och mothugg. Spöets totalvikt ligger på cirka 198 g.

30/40 ton grafitblandning
Handtag i high density cork
3d pressed Kigan guides
Fuji ACS med soft touch och borrad trigger
2-delade 50/50
Graverad rostfri endcap med gummifot
Främre handtag i ergonomisk EVA

 

Jeg har alltid vært veldig forsiktig med å mene for mye, men det skal det endres på, men jeg ska prøve å mene noe om det jeg føler jeg kan mene noe om og ikke alt mulig annet.

Stenger, det finnes et hav av stenger og det finnes et hav av smak i forhold til hvilken stang som er go.

Jeg har jo selv hatt gleden av å lage egne stenger og jeg har vært så heldig å få testet mye stenger. Spinnfiske med gummi har tatt av i Norge og som regel snakker vi da om baits fra 50-150 gram.  Og mange ønsker trigger stenger, altså med pistolhåndtak.

catapult
Her ser du en stang med pistolhåndtak som jeg liker å kalle det.

Til disse bruker man multisneller, som i mine øyne er en stor fordel  til det litt tyngre fiske.

1203658
multisnelle

 

Eastfield  er en lite selskap som i mine øyne ikke har råd til å komme ut med noe dårlig utstyr og da tenker jeg på kvaliteten på produktene, ikke på action eller andre personlige preferanse ting, men f.eks. holdbarhet.

Jeg har nå kjørt min catapult i et år og mener at jeg har nok timer bak stanga til faktisk å mene noe om den.
Stange er lett og smidig samtidig som den føles robust og man føler man kan håndtere det meste av gjedde som finnes i Norge.  Det vi si at den passer like godt i Nitelva som å stå pelagisk i Øyeren å denge.
Det å føle at du har et verktøy i hånde som leverer når du trenger det, er betryggende. Jeg har testet stenger som også har vektrate opp til 150gram som jeg rett og slett ikke «tørr» bruke når jeg står å denger pelagisk i et vann der risikoen er meget stor for å få stor fisk, denne følelsen får jeg ikke med catapulten i hånda.  Nå er det ikke umulig at jeg med de stengene jeg har tilgjengelig  går over til ei 9 fot stang når det er 700 meter rundt deg med vann på alle kanter, men catapulten med sine 8,3 fot hadde også gjort jobben.
Avstanden i mellom snella og butten (bakhåndtaket) er akkurat passe. På mange stenger kan avstanden der være for kort, noe som føles rart når man skal kaste ut, dette opplever man ikke man catapulten. Men dette er ting du skal teste ut ved et eventuelt kjøp.  Det somme gjelder pistolgrepet, sjekk ut om det passer deg og dine hender. Når det gjelder actionen så kan man diskutere den opp og i mente, det man ikke skal tulle med det er at stengene må faktisk kunne penetrere krokene, hvis ikke vil du miste mye av fisken du har på. Her leverer catapulten uten at den oppleves som en kjepp. Stanga reagerer lynkjapp selv om tuppen er «myk» og krokingen sitter. Den kroker godt samtidig som den gir deg den hjelpen du trenger når du driller fisk. Lengden er perfekt både for land og båtfiske og den kan greit brukes til jerkfiske hvis man har en sideveis stilling, altså at man jerker med stanga litt til siden. stanga er lett, noe som er en stor fordel når man skal stå å kaste en lang dag. Man blir ikke sliten.

På denne filmen får jeg all fisk på catapulten, og jeg tror ikke jeg mistet en i muthugget.

 

For meg har det alltid vært viktig å kunne se folk i øye når det gjelder mine anbefalinger og her er jeg trygg på at jeg kan det. En eastfileld catapult er en glimrende stang som du vil få masse glede av. Du vil få en følelse av å kunne håndtere det meste av gjeddefiske med denne stanga.  Stange kroker godt og føles lett og smidig, noe som er viktig når fiskedagene blir lange. Stanga er også to-delt noe som for mange er viktig.

 

Så skal man ha ny stang innen for dette segmentet så anbefaler jeg deg å ta en titt på Eastfield Catapult.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here