Född i en formsvacka.

Ja mitt fiske har inte gått så lysande på sista tiden fiskat en hel del och sökt lite i gamla vatten både efter gös och abborre. Vissa vatten har abborren lurat mig känns som de lite större står grunt och de lite mindre står otroligt tätt i små grupper på botten och de rör sig jäklar inte ur fläcken så du får lirka med dom med betena.

En dag vaknade jag tidigt då kl ringde tror det var 5 dagen som jag fiskade på rad och jag hade verkligen missköt både mat och dryck. Och jag hade en enorm huvudvärk, och jag var inte alls sugen på fiske skallen kändes som den skulle sprängas och inget sug alls. Men vädret var skulle bli bra så jag tvingade mig upp sög i mig ett par Panodil sedan i bilen till väg på sjön insåg jag att det är ju ren vätskebrist som jag har. Vädret hade varit lite kallt och det blivit mest kaffe på sjön och det funkar inte….. Men ska bjuda på vad som hände denna dag. Åkte till en sjö det skulle bli spinnfiske efter gös. Men när jag kommer till sjön så inser jag att det här blir tufft att sjösätta. Men jag försökte, bilens alla hjul är i sjön och båten på trailern står plant å fint faaaan, bara att klä av sig undertill och gå ut i det kalla vattnet för att putta av båten. Båtfan kom av trailern och nu skulle bilen upp på torra land efter 4 försök kom jag upp. Väl ute på sjön kom jag på hur fan ska jag komma upp med båten på trailern?  Bena värker från det kalla vattnet huvudet bultar pga vätskebristen jag dricker som ett djur för att bli av med värken i skallen. Och dagen är fin ingen vind och solen skiner. Vad gör jag i ett litet vatten och ska spinnfiska gös??? Hur jävla dum får man bli jag skulle självklart varit i ett större vatten och kört pelagiskt efter gös.  Ja hur gick det med spinnfisket? Hittar ingen gös alls här ska krylla av gös kan de gått upp grunt och solbadat?? Runt tio snåret ringer jag polarn att han ska vara backup ifall jag inte kommer upp ur sjön. Fortsätter att leta men inget dyker upp. Samtidigt så loggar jag sjön med Quickdraw Garmins kartsystem fungerar för jäkla bra.

21APR16_1711_00

Så bra när jag sitter och tok stirrar på en kant som jag loggar att jag kör på sten och böjer ett blad på propellern. Why me God why???  Ja dagen blir bättre och bättre. Hittar lite fisk trodde det kunde vara abborre men det var smågös som högg hårt på dropshot men krokarna jag hade mig för dagen var för abborre så de fastnade aldrig.  Runt halv ett ger jag upp.  Ja ha nu ska båten upp dags att klä av sig igen brrrr. Men det gick tillslut när både bil och båt är på torra land står jag där lerig upp till knäna och helt slut fysiskt och mentalt. Lämnar allt i båten och kör hem orkar inte plocka in i bilen.  Hemma så plockar jag ur spöna ur båten. Ja men ser där 4 spö öglor är böjda. Ja vad ska man säga. Gör inte som jag!!! Ta hand om er drick och ät bra.

En annan tur är tvärt om. Det var med en god vän som fiskat mycket men inte så mycket längre och vi skulle ut en dag och svinga spöna tillsammans. Han är fiskarn som vill fiska på enklaste sättet och jag kan inte styra och krångla till det för mycket utan det ska va enkelt. Plockade upp honom vid sjön och det var en frost natt så det var kyligt denna morgon. Då kommer det en 50cl öl fram till mig. Ja vi tar väl en till frukost säger han. Haha jadå visst gör vi det. Denna dagen går ut på att ha det trevligt på sjön men samtidigt är det lite allvar vi vill fånga fisk. Vi stannar till och provar japp polarn drar en liten gös allt är som det ska vara. Vi byter område för att leta abborren. I en håla hittar vi mängder av betesfisk och i närheten står det vad vi tror är borren vi har ett par nyp på jiggarna men det är allt. Byter plats igen till en liknande plats där visar jag honom hur Dropshot fungerar japp där är tekniken för dagen då kan polarn både kasta och Pimpla/vertikala med dropshot  tacklet. Och nu börjar vi båda få abborrar men storleken är smått. Men det hugger och det är det viktigaste. Dagen fortsätter vi letar platser och provar om och om igen vi lyckas skrapa ihop 13-14 abborrar och vi är nöjda. Det blev 10-3 de 3 tog jag på Boggi craw och polarn drog alla på illex pin tail på dropshot. Men mina 3 var större än hans. Kan vara värt att lägga på minnet.

Annonse

DSC_0003_047 (2)

Ja det var lite blandat, och ni som tror att vi drack öl hela dagen har fel det blev bara 1.

DSC_0011_046

Gunkis Wista worm har fångat väldigt många stora abborrar i år och här en bild som jag visar några rigg metoder. Överst är Shacky head eller standup till höger har vi en wacky riggad med enkelkrok sätter man tyngd i änden så har man en Neiko rigg och igenligen så rör sig jiggen som på en shacky head.  Dock så blir den lite mer diskret då tyngden är ofta lättare. Grön jigg längst ner har en illex stright head här kan man jobba i mellanvattnet eller nära botten som ni ser så lägger den sig fint när man låter den ligga på botten. Nedre vänstra hörnet har vi texas och carolina. Sedan i mitten har vi en Illex texasjig head om man vill göra det enkelt och fiska nära gräs eller kvistar mm. Och givetvis fungerar den super på dropshot.

Ja det var lite från den sista tiden.

Mvh Thobbe.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here