Alle gode ting er 3 der den fjerde gjerne følger med.

1-_PC13245

Det vil si for min del at jeg hopper over tur nummer fire etter SØ i år og går rett på nummer fem. Dette var min tredje blanke tur etter SØ så langt i år og som regel blir den fjerde som den tredje.
Men for all del det ble en flott dag med en meget trivelig kar fra området, altså lokalkjent. Raymond Svendsen. Han har vært meget behjelpelig på facebook og gitt meg en del råd om hvor og når, i dag skulle jeg få lov til å være med gutten ut.
Raymond er fluefisker når vi snakker om SØ og jeg ja jeg løper rundt med finnessstanga. (høres mye bedre ut en slukstanga)
Så selv om jeg blanket så ble det en glimrende dag i et realt ruskevær. Det blåse og det regnet, så regnet det å så blåste det, altså skikkelig vær rett og slett.
Når man er med en lokalkjent så stiger trua og områdene vi fisket på så grymt flotte ut. Det luktet SØ langt oppe på land. Slik hjelp er rett og slett helt glimrende og Raymond er av typen som vil at alle skal få.
Raymond er en svært allsidig fisker, der både abbor, sjøørret ,gjedda og ørret får kjørt seg. Og det er spinn,isfiske,trolling og flue. Det er ingen tvil om at man blir dyktig når man er god på så mye.

 

 

Nå er jeg litt usikker på det hvite håret i bakhode der om det er noe binde material til SØ fluer, eller om det rett og slett er mote i Østfold.

1-_PC13233

FISK ? Nei da det er bare et nytt kast på gang. Det er trøkt rett og slett og Raymond tror nok at etter den strenge kulda står fisken noe dypere. Vi får håpe han har rett for det var ikke så mye fiske å se.

1-_PC13234

Der ikke bare bare å være fluefisker i slikt vær, du må kaste på litt alternative måter.

1-_PC13235

1-_PC13242

For min del så lekte jeg meg litt med makrolinsa. Det er utrolig mye å ta bilde av bare man titter litt etter.

1-_PC13232

1-_PC13230

1-_PC13253

En ting sliter jeg med å det er å fiske med børstemark. Heer må jeg rett og slett få en fisk eller to slik at jeg får trua på det jeg driver med. Nå vet jeg rett og slett ikke hvordan man bør fiske denne. Men de ser jævlig fine ut i vannet.

1-_PC13257

Som sagt så var det rimelig heftig vær. Yr.no hadde spådd riktig denne dagen og alt som sto på yr fikk vi. Til og med den moteriktige sveisen eller binde materiell til SØ fluer forsvant under hetta på hooden.

1-_PC13260

Små gummishadder og her er to klarer favoritter. Daiwa duck fin og pig. Disse kommer garantert til å levere når ørreten vil ha litt mindre bytte. Disse to ruller så utrolig tøft, du se det på lang avstand blinker til.
Må si jeg har steintrua når disse sitter på.

1-_PC13267

1-_PC13268

1-_PC13270

Vi testet ut to områder i dag, to knallfine SØ områder. Raymond hadde hatt kontakt på første stedet og på andre skulle han få en. Ikke alt for stor, kanskje rundt to never lang. Og den kom som et prosjektil ut av vannet i mothugget.

1-_PC13273

Helt konge å få lov til å være med en som Raymond og dette er mye av sportsfiske for min del. Man treffer nye folk, trivelige folk, man kommer på nye steder, man får fotografert. Da er det rett og slett et fet (for min del) at fisken uteblir. Og med tanke på at man er tidlig februar så vet man jo at disse plassene garantert vil levere når vanntempen stiger litt.

1-_PC13329

Må få lov til å takke RS for invitasjonene, det var en super dag som ga mersmak. Nå håper vi begge to på en dag med bra fiske og fint vær, for da skal vi ut igjen.  Da tenker jeg at øye på daiwa shadden endrer seg slik at den ikke ser så deppa ut.
Jeg har lenge vært pro Sørlandet når det gjelder SØ men de områdene vi har vært på i dag gjør nok at det blir noen turer den over i dette område. 1-3 meter leopardbunn over lange distanser, små trange sund som skaper flotte standplasser for SØ. Ja dette var rett og slett en mega dag som gir håp om bra fiske fremover.

Flua vant i dag med et hugg og en fisk, jeg null,nada zero osv osv. Riktig trivelig at en fluefisker og en spinnfisker kan fiske slik hånd i hånd.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here