Alltid gøy å kunne bidra til milepæler i en fiskers liv.

Saltvann + Fredrick Evensen = null fisk. Det er som sukker og salt, eller som smør og rabarbra eller noe.
I dag skulle jeg og Evensen utfordre hans totalt fraværende evne til å få fisk i saltvann.
Med Tor som først og fremst gjorde seg gjeldene på Vestlandet, men som også hadde gitt yr.no fart på vinden også her i øst så var vi litt usikre på om vi rett og slett hadde valgt feil dag og utfordre saltvannskrekken til Evensen. Men vi møttes halv ti og dro av gårde.

1-_PC12714

1-_PC12716

Vinden var ikke så ille som yr.no skulle ha det til, ihvertfall ikke  når vi gikk ut av bilen for å rigge å gjøre oss klare, men det skulle vise seg at det var en liten mini Tor i område etterhvert.  Men vi gikk med bestemte skritt mot område vi skulle fiske av med trua om en bra dag. Og i starten gikk det veldig bra, men det skulle vise seg jo lengre sør vi kom jo verre ble vinden. Det gjorde at strekke vi kunne fiske på ble relativt kort.

1-_PC12718

Og kaste i slik motvind er itte så coolt. Så etter et par timer uten kjenning valgte vi å ta bilen å kjøre oss en tur, rett og slett for å se om vi kunne finne noe som lå lunere til og som mulig kunne huse litt fisk. I tillegg til vind har vi skjønt etter på at det også var svært mye vann. Springflo kalles det vist.  Etter en helt meningsløs biltur valgte vi å dra tilbake til utgangspunktet og det skulle vise seg å være smart.

 

1-_PC12726

1-_PC12729

1-_PC12737

1-_PC12762

1-_PC12765

Denne lille Eumer krabaten gikk utrolig fint i vannet og har nå blitt en del av gummi sortimentet mitt.
Utrolig langtkastene.  Dette vil jeg tørre å anbefale andre spinnfiskere å se på Eumer natural 10 gram.  

1-_PC12810

1-_PC12831

1-_PC12834

1-_PC12835

Bolle med stratossjokolade uten tvil den beste, for de som liker å spise det når de er ute. Noe jeg er glad for at ikke jeg er.

1-_PC12837

1-_PC12838

Til slutt så skulle saltvannsforbannelsen brytes for Evensen. Vi sto vel på en av de mest utsatte plassene for vind, men der skulle det vise seg å være en sjøørret som ville ta Nitroshadden til Evensen.  Den 9 cm lang shadden i  fargen Eperlan kom rullende inn mot land og sjøørreten valgt å ta den ca 1 meter før den hadde gått med nasan i berget, og den tok bakfra. Evensen kjørte bare med jiggkroken på denne og ørretene satt fint.  Det ble ikke all verdens av fight men det tror jeg var greit under de gjeldene forhold.

1-_PC12849

En stolt fisker med et flott fisk, en av våre flotteste i mine øyne. For min del synes jeg dette var utrolig gøy. Det var hans første SØ, den ble tatt på gummi, og jeg fikk lov til å dele øyeblikket. Det ble en go gutt klem av alt sammen. Ørreten var fin, ikke smellfeit men heller ikke noe slips 🙂

1-_PC12862

1-_PC12866

 

1-_PC12870

Nå synes jeg det er vanskelig å si noe om vekt, etter som vi hverken hadde med vekt eller målebånd, men kan den ha vært opp i mot 1 kg da ? Lå nok i mellom 800-1000gram vil jeg tro. For Evensen tror jeg det der å da ikke betydde så mye, gleden var uansett veldig stor.

1-_PC12876

Rett etterpå hadde han på en ny fisk, men den forsvant dessverre. Gutten var het nå. For min del så ble det blanketur. Jeg var nok ikke borte i fisk på denne turen, men med en fiskevenn med sin første ørret, og med foto som en del av hobbyen ble det ingen kjedelig dag for meg uansett.

1-_PC12901

1-_PC12904

1-_PC12908

Så et lite bildepotpurri av Evensen. Jeg la solen bak han og skrudde opp f til 9 og lukkehastighet til 1/2500
Da kan lyse dagen bli til en fin tidlig kveld og man kan få til litt fine silhuett  bilder:-) Justerte så ned til F6,3 og lukkehastighet 1/800 for å få frem bølgene som slo innover land samtidig som jeg oppretthold silhuette

1-_PC12912

1-_PC12925

1-_PC12956

1-_PC12976

Det er bare å gratulerer Evensen med sin første SØ, det var skit gøy å kunne dele den opplevelsen. Det var tøft ute i dag, så vi fikk ingen ting gratis, men vi ga ikke opp og fikk en fortjent uttelling. Sjøørret fiske er noe jeg liker svært godt i tillegg til min lille besettelse for gjedde så er dette pr i dag nummer to arten. Og igjen riktig gøy at det var gummi som leverte. Det begynner å bli et bra antall på gummi siden vi begynte i fjor vinter.

Et bilde som sier litt om forholdene i dag. vannspruten sto rundt øra til tider.

1-_PC12931

Så vil jeg takk for all hjelp jeg har fått de siste dagene ang . valg av plass 😉 dere vet hvem dere er.

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here