11,4 cm shadder for mitt gummiprosjekt på sjøørret

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Da er jeg i mål men mine Pikewallisshadder for ørretfiske utover våren 2016 . Lengden er 11,4 cm noe jeg har lest meg frem til er en helt ok lengde for sjøørretfiske. Fargene er valgt ut helt i fra det kalde tidlig fiske til det begynner å bli varmere ut på tidlig sommer.

Har filmet den med 15 grams skalle og selv med såpass mye vekt synes jeg den ruller fint. Men 15 gram er nok en av de høyeste vekten man bør ha.  Når vi kommer ned på 3 gram er det en helt annen rull og i mine øyne så går den veldig fint.  Slik vi fisket i fjor ser jeg for meg at det er fra 1,8 gram til 15 gram som vil  være de mest brukte vektene og kanskje mest fra 3-10 gram.  At gummi vil fange mer fisk er jeg usikker på men som jeg har skrevet før så har man mange muligheter i et og samme bete.  Vil man fiske sakte på 2 meter bruker man 3 gram, vil man fiske kjapt på 2 meter går man kanskje opp til 7 gram. Man kan fiske effektivt opp og ned kanter, noe som er vanskelig med en wobbler. Så lenge shadden er i bevegelse hele tiden så vil den fiske nedover en kant og den vil på samme måte fiske opp en kant.  Med en wobbler er dette vanskelig, på samme måte som det er en utfordring med skjesluk.

1 bilde er i utgangspunktet til det mer varme fisket uten om nummer 2 fra toppen, det er en mer kaldvannsfarge.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
pwshadd

Jeg kommer til å klippe alle jigghode korkene, så jeg vil bruke stigere for å få fisken til å sitte. For å få jiggskallen til å sitte smører jeg bare skaftet inn med superlim og trer den inn i nesen på shadden.
Å gjøre det på denne måten sparer shadden for masse ryggskader og shadden vil ha et lengre liv å leve.
Jeg har testet stinger både på rygg og buk og den tåler veldig godt begge deler.
Jeg er veldig usikker på hvor stingeren skal sitte da jeg vet litt for lite om hvordan en SØ som oftest angriper sitt bete. Gjedda har jeg lært meg, men SØ der er jeg relativt blank. Så det blir vel å begynne med å sette den midt på. Stigeren vil jeg lage av mono/flourcarbon og rett krokstr.

 

Har er de 6 første fra venstre til kaldt vann så er de 4 neste når det begynner å bli varmere.
Nummer 8 og 10 fra venstre er kutlingimitasjoner

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
pwshadd

Nå er jo ikke dette noe Hokus Pokus, SØ spiser fisk, disse shaddene intimiteter fisk og bør således levere.
Men det er ikke veldig utbredt i Norge å bruke gummi etter SØ. Men for all del  helt nytt er det ikke da det har fisket mye med Berkly gulp worm  etter ørretene med bra resultater.

Dette blir mer en personlig utfordring, rett og slett se om man kan lykkes, kan jeg fanger mer fisk en jeg pleier. Og få alle Norges  spinnfiskerer etter SØ til å begynne med gummier ikke målet, men kanskje det kan være til inspirasjon for noen.

Når våren går over til sommer vil det være abboren som skal testes ut med disse shaddene og det har vært ok feedback fra gode abborfiskerer både i Sverige og Norge rundt shadden.

Om disse shaddene kommer på markedet er jeg usikker på, de de blir relativt dyre i forhold til annen gummi. Opp i mot en wobbler eller skje sluk så kan man nok konkurrerer.
Men for en abborfisker som kanskje mister en 10-15 jigger i løpet av en dag så er ikke dette tingen å bruka, da blir det fort dyrt. Men klart for en SØ fisker så kan det kanskje forsvare investeringene

Så får man ønske seg selv SKITT-FISKE  og ja det vil komme oppdateringer når man begynner å komme seg ut.

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here