Texas & Carolina.

Två helt olika metoder Texas och Carolina-rig har fått fäste bland fiskarna i Sverige. De två metoderna är inte nya har varit här förut och vänt men metoderna fick aldrig fäste bland fiskarna kanske var vi inte redo eller så blev det för lite reklam om metoderna, spelar ingen roll för nu har de kommit för att stanna.

Var vad det som gjorde att det fungerade denna gång? Det har kommit smygande lite, har själv länkat filmer från Bass fisket och det har många andra gjort med. Fiske tidningar har gjort artiklar.  Och nådastöten kom när Perch Pro sändes.

Butiker och grossiterna var inte sena att hänga på det kom sänken å pärlor även lite mer modeller på beten. Just beten tror jag det kan komma lite mer tänker på creature, lizzards,  craws och worms.

DSC_0314

De bullet weights som syns på bilden köpte jag för flera år sedan när jag började att testa  T,C-riggarna då hittade jag bara en butik i Sverige som sålde just sådana vikter.

Annonse

Spön har också kommit som är anpassade till de två metoderna eller mest är det nog till Texas fisket vissa bra vissa mindre bra. Mitt gamla 8f dropshot spö var en bra längd till Carolina-rig men här tycker jag nog att det finns mer att hämta hem till oss fiskare.

DSC_0308
Texas riggad kräfta.

Men är dessa metoder så bra??

För att ge ett så politiskt korrekt svar:  Vid rätt tillfälle så fungerar det. De blir så bra som du gör dom till.

För att bli riktigt bra måste man träna och testa våga byta metod, beten, göra riggen kortare eller längre.  Det kan lösa frågor om man testar vid strandkanten och se hur dina riggar beter sig.

Det är inte bara till abborre de fungera utan de är riktig trevliga till gösen.

_DSC0242

DSC_0305

T & c-rig har kommit för att stanna i de kommer inte slå ut någon annan metod men de har givit oss ett verktyg till i lådan för knäcka dagens kod på sjön. Det är sällan jag börjar med någon utav dessa metoder utan det kan vara när fisket går lite knackigt som jag börjar att testa mig fram.

Med vänlig hälsning Thorbjörn.

 

 

 

 

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here