Del 1 av hva som bør være i fiskeveska.

avkrokningsutstyr.
Skal man bedrive C&R så er det noen ting man må ha med seg i fiskeveska og noen steder har du ikke noe valg da gjedder over 75 cm skal slippes ut igjen.
Nebbtang

Mustad Heavy Duty Extra Long Reach Plier
Mustad Heavy Duty Extra Long Reach Plier
prey_hook_out_plier
prey_hook_out_plier

Denne får at du skal kunne få ut kroker som også kan sitte litt dypt i kjeften på fisken. Og det holder med denne. Har får du ut kroker som sitter enkelt til og som sitter litt dypere.

Avbiter.
Her har  du to  viktige funksjoner og den skal være med i vesken. Skal du bedrive C&R så må du våge å klippe kroker som sitter slik til at du kan gjøre stor skade ved å dra den ut med mothake. Da klipper man kroken rett og slett og problemet er løst. Så til grunn nummer to. Hvis du er så uheldig å kroke deg selv så kan denne redde fisketuren din. Men her må du selv gjøre en vurdering og du selv kan fikse dette eller om du bør ta deg til en lege. Gamle rustne kroker, da stikker du rett til lege uansett og sitter den slik til at du selv ikke klarer å få presset ut mothaken så må du til lege. Men sitter den slik at tuppen synes eller at du selv klarer å presse den ut så er det bare å klippe kroken av og dra den tilbake den vegen den gikk inn.

2069_AVBITERTANG_200MM_COBOLT_small

veienett.
Hvis du er ute å går langs land så er det begrenset hva man kan forvente at folk skal bære med seg.
Dette veienettet kan fungere som avkrokningsmatte i tillegg til sin opprinnelig funksjon. Denne er lett og tar svært liten plass. Skal man ut i båt har man med seg avkrokingsmatte med veiefunksjon.

Veienett
Veienett

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here