Ny på Pikewallis

Hej

20120929_133003

Jonatan heter jag och är ny bloggare här på pikewallis.

Jag är en fisketokig Svenske som bor i Oslo och har gäddfiske som mitt största intresse, jag fiskar så ofta jag har möjlighet och de blir en hel del pendlande hem till Karlstad där jag har mina hemmavatten. Nu i vinter och även till våren kommer jag att försöka utforska möjligheterna till gäddfiske i anslutning till Oslo då jag misstänker att många vatten är relativt outvecklade.

I mina inlägg kommer ni att få läsa om gäddfiske i olika former  ismete, flötestrolling och vanligt spinnfiske.

Annonse

Jag gillar att vara flexibel i mitt fiske och använder mig av den metoden som jag anser vara hetast för dagen och väljer platser och vatten utifrån vind temp och årstid.

Ska jag välja en favorit metod så blir det jerkfiske eller spinnfiske med riktigt rejäla beten fiskade högt i vattenmassan. En gädda som bestämt sig för att stiga flera meter för att klippa ett 40 cm+  bete tar det inte försiktigt om man säger så 😀

Kommer även att skriva en del om val av beten och utrustning i övrigt och jag har vissa bestämda åsikter om vad en gäddfiskare borde tänka på innan man ger sig ut på vattnet.

Tar gärna emot frågor på min inlägg däremot kommer inget platsskvaller att förekomma då halva saken med fiske är att lära sig sitt eget vatten och att finna fisken.

Jag hoppas att mina inlägg kommer att inspirera och få flera att bredda sitt fiske efter gädda.

/Jonatan

 

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here